Meg kell törni a rossz hazai sorozatot

Mese nincs, most már meg kell törni rossz tavaszi, hazai sorozatunkat. Olyan nincs, hogy egyik héten (idegenben) tudunk futballozni (és nyerni), a másikon meg (itthon) nem. Ráadásul az őszi idényben elsősorban hazai pályán jeleskedtünk, kilenc meccsünkből hatszor nyertünk, háromszor döntetlenre végeztünk, azaz akkor még semmi jele nem volt az idei “Jászberény-fóbiánknak”.

El kell hinnünk, hogy nyomás alatt is tudunk eredményesen játszani. Az utolsó négy fordulóból háromszor nyertünk, egyszer döntetlenre végeztünk, a 360 perc alatt pedig egyetlen gólt kaptunk, méghozzá azt is tizenegyesből. Nincs tehát miért görcsölnünk a Tiszaújváros elleni összecsapás miatt.

Tény, nem vár egyszerű feladat csapatunkra, hiszen az egész mezőny legstabilabb védelmével rendelkezik a borsodi gárda – nem éri el az egyet a meccsenkénti kapott gólátlaga -, s tavasszal csupán a Tállya tudott két gólt szerezni elleni, ennek ellenére az elmúlt hetek formája alapján mi vagyunk a találkozó esélyesei. Ehhez persze ugyanolyan fegyelmezett, szervezett játékra lesz szükségünk, mint amilyet legutóbb is nyújtottunk a Debrecen II vagy a kis-Diósgyőr ellen.

A szombati bajnoki találkozó 16.30-kor kezdődik Jászberény. Az összecsapást Farkas Mátyás vezeti, segítői Máyer Gábor és Kovács II Gábor lesznek.