Most jó volt edzőnek lenni

Különleges mérkőzést játszott csapatunk a hét végén. A feljutás egyik esélyesének számító debreceni egyetemi gárda otthonában aratott 3-1-es győzelmet, s ezzel nyolc forduló után is őrzi veretlenségét. Rajtunk kívül ezt már csak a tavasszal még NB II-ben szerepelt, jelenleg listavezető Cegléd mondhatja el magáról.

  • Érzelmileg kaptunk egy olyan pluszt klubunk elnökétől, mely meggyőződésem, jótékony hatással voltak játékosaimra – vélekedett a vasárnapi győzelemről vezetőedzőnk, Német Gyula. – Dr. Gottdiener Lajos a debreceni egyetemen végzett, most majd két évtized után tért vissza a DEAC sporttelepre, s ezt átérezték a srácok.

Azért mindez kevés lett volna ahhoz, hogy legyőzzük az egy hete a Magyar Kupában bravúros győzelmet arató hajdúságiakat …

  • Végre azt kaptam vissza a játékosoktól, amit vártam, játékban és mentalitásban egyaránt. Sőt, többet is! Most mindannyian hozzátették azt a pluszt, ami eddig kevésbé jött ki. Az öltözőben mondtam is a meccs után, eddig gyakran “visszasírtam” játékos pályafutásomat, talán most először éreztem azt a felnőttek kispadján, hogy jó edzőnek lenni.

A Magyar Kupa-meccsen az NB II-es Csákvárt legyőző DEAC egy hete alaposan ránk ijesztett szervezett, jó játékával.

  • Ahhoz képest most semmit mutatott. Az első félidőben helyzetük sem volt, mi pedig rúgtunk egy parádés gólt, majd a szünet után gyorsan megdupláztuk előnyünket. Mikor szépített házigazdánk, egy pillanatra felrémlett bennem a sényői kupameccs, ám jött Szemere fejesgólja és attól kezdve igazából csak a különbség volt a kérdés.

A Cegléd mellett már csak mi vagyunk veretlenek a Keleti csoportban …

  • … és nagyon remélem, ez a sorozat nem most hétvégén fog megszakadni. A Sényő jön hozzánk, akivel egyébként is van elszámolni valónk.

Vasárnap 14.30-kor kezdődik a bajnoki összecsapás Jászberényben.