Talán mindig idegenben kellene játszanunk?

Mint köztudott, csapatunk vasárnap idegenben diadalmaskodott. Idén már másodszor, azaz kettőből kettő a mérlegünk. Ugyanakkor hazai pályán két találkozónkból egyet sem sikerült még megnyernünk 2017-ben.

– A szezon legjobb játékával rukkoltunk ki Debrecenben, sajnálom, hogy szurkolóink nem látták az összecsapást – értékelte a kilencven percet vezetőedzőnk, Gelei Károly. – Pedig egy nagyon megerősített kis-Lokival találtuk magunkat szemben, ám mindvégig rendkívül fegyelmezetten, koncentráltan futballoztunk. Most nem követtük el azokat a koncentrációs hibákat, melyek a hazai pontvesztéseinket eredményezték. A házigazdáknak a meccs első perceiben volt egy nagy helyzetük, akkor Menczeles Iván bravúrral védett. Azt követően munka nélkül maradt kapusunk, míg mi a két gólunk mellett még 3-4 ordító ziccert is kidolgoztunk.

Lehet, hogy nekünk mindig idegenben kellene játszanunk? Minek tulajdonítja, hogy ennyire két arcú a csapatunk?

– Hazai pályán minden csapat bátrabban, idegenben zártabban futballozik. Többször bebizonyosodott a szezon során, a fegyelmezett védekezésből való kontrajáték jobban fekszik nekünk, mint amikor felállt védelemmel szemben kell eredményt elérnünk. Dolgozunk rajta, hogy itthon is veszélyesebbek legyünk.

Szombaton ismét a Sportpálya utcában lépünk pályára …

– … ráadásul az ellen az ESMTK ellen, mely gyors támadói miatt veszélyes kontrákra képes és utolsó öt meccséből hármat meg is nyert. Nem véletlen, hogy döntetlen játszott például Monoron vagy éppen nyert Putnokon. Óvatosnak kell lennünk, de ha meg tudjuk ismételni vasárnapi teljesítményünket, nem marad el a sikerünk.