Mi adtuk a gólkirályt az U15-ös bajnokságban

A 2016-17-es korosztályos bajnokságok végeztével ezúttal az Arany László dirigálta U15-ös csapatunk szereplését boncolgatjuk. Fiataljaink végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, melyet tökéletesen alátámaszt a fél évi és az év végi táblázat állása is.

Az ősszel lejátszott 14 bajnoki összecsapásból nyolcat megnyertek fiataljaink, s 25 pontot szerezve az ötödik helyről várták a folytatást. Lemaradásuk a dobogó legalsó fokától kilenc pont volt. Tavasszal szinte lemásolták a korábbi eredményeket a gyerekek, az elmúlt hónapokban 26 pontot értek el – nyolc győzelem, két döntetlen mellett csupán négy alkalommal szenvedtek vereséget – , s ezzel kilenc ponttal lemaradva a harmadik BVSC mögött, a hatodik helyen fejezték be a bajnokságot.

Ami különösen örömteli, a Hatvan együttese mögött a második legtöbb gólt szerezték az Arany-fiúk, eggyel többet, mint a bajnok Gyöngyös. A gárda legeredményesebb játékosának Tamás Ignác Róbert bizonyult, aki 65 gólt szerzett, ez pedig majdnem ötven százaléka az “össz termés számnak”. Hogy mennyire kimagasló teljesítményt nyújtott Robi bizonyítja, a II. osztály Közép-Kelet csoportjának gólkirályi címét is megszerezte ezzel.

A góllövő-lista élmezőnyének végeredménye – 65: Tamás Ignác Róbert (Jászberényi FC), 61: Nagy Márió (JSE), 39: Szabó Alex (Gyöngyös), 37: Sasvári Milán (Hatvan), 35: Molnár Máté (Jászberényi FC).