Egyből megkaptuk az NB II-es licencet

A Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottság szerdai ülésén tárgyalta meg a 2017-18-as másodosztályú bajnokságra érvényes licenckérelmeket. Első körben csupán hét jelenlegi NB II-es és négy NB III-as klub kapta az induláshoz szükséges licencet.

– Nagy sikerként könyvelhetjük el, hogy azonnal, csont nélkül átment kérelmünk a szigorú bizottság előtt – vélekedett klubunk elnöke, dr. Gottdiener Lajos.- Amit vezetőségünk ígért, azt maradéktalanul teljesítette, külön köszönöm Nagy Anitának és Tóth Jánosnak azt a sok segítséget, melyet a kérelem sikeres elbírálása érdekében végeztek. Ha belegondolok, hogy néhány éve még az NB III-ból is vissza kellett lépnie a csapatnak, mert annyira nem voltak megfelelőek a feltételek a minimális működéshez sem, még inkább nagy eredménynek tartom a másodosztályra érvényes licencünket.

A húsz jelenlegi NB II-es klub mellett természetesen az NB III-as csoportok élmezőnyébe tartozó több gárda is beadta kérelmét. Nyugatról a nagy múltú, élvonalbeli tapasztalattal rendelkező Győri ETO és Kaposvár, valamint az Ajka, Keletről pedig csupán a Jászberényi FC kapta meg a licencet, míg a Közép csoportból, ahol többek között a Pécs, a Budafok, a Szigetszentmiklós és a Dunaújváros is szerepel, egyetlen klub sem rendelkezik egyelőre érvényes indulási engedéllyel.

Az NB II-es licencet kapó klubok: Siófok, Budaörs, Dorog, Kozármisleny, Sopron, Szolnoki MÁV, Vác, Győri ETO, Kaposvár, Ajka, Jászberényi FC.