Megkezdtük: Gyöngyösi AK-Jászberényi FC 2-2 (2-0)

Ma kora este megkezdődött a harmadosztályú labdarúgó bajnokság a Keleti csoport csapatai számára is. Nyáron alaposan átalakult együttesünk idegenben lépett pályára.A keret két tagjára nem számíthattak szakvezetőink: Túri Dániel felépülve sérüléséből hétfőn kapcsolódik be a közös munkába, míg a fiatal Csúzz Martin súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett a szerdai edzésen. Ugyanakkor az utolsó pillanatban sikerült megszereznünk a Vasas Kubala Akadémián nevelkedő, az elmúlt szezont Siófokon töltő támadót, 1997-es születésű Nagy Richárdot.

Gyöngyös-Jászberényi FC 2-2 (2-0)

Gyöngyös, 200 néző, vezette: Kátai Gábor (Pipicz Norbert, Köteles Csaba)

Gyöngyös: Gyulay – Kluk, Bartha, Csornij, Petrezselyem – Ivony, Tatár – Szilágyi, Gergely, Fótos – Laurinyecz (Árvai, 70.). Edző: Török János.

JFC: Menczeles – Lukács (László, 30.), Hevesi-Tóth, Kis B., Sorecz – Mile  – Háda (Nabil, 59.), Tisza, Ludasi (Fejes, 66.), Szilágyi N. – Nagy R. Edző: Gelei Károly.

16. perc: Menczeles messze kifutott kapujából, ám Laurinyecz érte el hamarabb és az üres hálóba gurított, 1-0.

43. perc: Jobb oldali beadásra kivetődött Menczeles, s bár elütötte a labdát Gergely elől, éppen Laurinyecz lábára, akiről a gólvonalon túlra pattant a játékszer, 2-0.

55. perc: Fótos megkapta második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni.

65. perc: a jobb oldali alapvonalról visszagurított labdát  Mile 25 méterről védhetetlenül bombázta a felső sarokba, 1-2.

78. perc: Kiegyenlítődtek a létszámok: Sorecz Szabolcs is begyűjtötte második sárgáját, így ő is megkapta a pirosat.

89. perc: Milével szemben szabálytalankodtak a kaputól 23 méterre, a megítélt szabadrúgást a sértett a hálóba vágta, 2-2.

Csapatunk az öt percben három ajtó-ablak helyzetet hagyott ki, s ez megbosszulta magát. A hazaiak szinte első alkalommal léptek át a térfelünkre, s azonnal gólt szereztek. A folytatásban is uraltuk a mérkőzést, de a gyöngyösiek kapusa bravúrosan őrizte hálóját. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a szünet előtt egy – számunkra – rosszul pattanó labdával növelte előnyét a vendéglátó.

A térfélcserét követően mindent egy lapra feltéve támadtunk, s akarásunkat siker koronázta. Nem csak két gólt szereztünk, de két gólunkat – Háda és Szilágyi találatát – még érvénytelenítette is a játékvezető. Sőt, a 93. percben a pontot is feltehettük volna az i-re, ám Nagy Richárd óriási ziccerben, a kaputól három lépésre lövés helyett előbb átvette a labdát, s így időt adott a bevetődő védőnek a blokkolásra.

Két gólos hátrányból felállva, megérdemelten szereztünk egy pontot a hősiesen küzdő Gyöngyös otthonában.

– A meccs első perceiben meg kellett volna nyernünk a találkozót. A hazaik az első félidőben könyörtelenül kihasználták hibáinkat, s komoly előnybe kerültek. Szünet után sem adtuk fel, s akarásunk meghozta eredményét. A látottak alapján nem csak, hogy megérdemelten szereztünk pontot, de akár nyerhettünk is volna – nyilatkozta a lefújást követően Gelei Károly.