Megkeresték, bemutatták, meccselt …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A hét végi bajnoki fordulóban mutatkozott be csapatunk kispadján az Arany Lászlót váltó újdonsült szakvezetőnk, Huszák Géza. Könnyebb összecsapást is el tud képzel az ember új állomáshelyén, mint egy rangadó, de hát ezúttal ez jutott a borsodi szakembernek.

Mindössze egyetlen közös edzéssel a háta mögött dirigálta csapatát a Sényő elleni rangadón. Rutinos szakemberként sem lehetett könnyű …

  • Valóban. Szerdán megkerestek, csütörtökön megegyeztünk, pénteken pedig bemutattak az öltözőben és megtartottam első jászberényi edzésemet a pályán. Ezek után szombaton már pályára is léptünk a táblázat harmadik helyén tanyázó Sényő ellen.

Új seprű jól seper, tartja a mondás …

  • Nem volt egyszerű, de a lényeg, hogy begyűjtöttük a három pontot. Egy ismerkedő edzéssel a hátam mögött, nem is lehetett, nem is lett volna szabad belenyúlni a csapatba. Farkas Jani, Szemere Balázs volt a játékosom, Hevesi-Tóth Tomit annak idején el akartam vinni Mezőkövesdre, szóval akadt ismerős a keretben. Bár kívülállóként is figyelemmel követtem az NB III Keleti csoportjának küzdelemsorozatát, természetesen meghallgattam a kollégáimat, illetve a rutinos “rókákat” a gárdából, s annak alapján küldtem pályára a játékosokat.

… és mit kapott vissza abból, amit kért?

  • Szembetűnő volt, hogy mindössze két meccset tudott lehozni a csapat kapott gól nélkül ősszel, azaz muszáj volt felhívni a figyelmüket a zártabb védekezésre. Úgy érzem, megcsinálták, amit kértem, csapatszinten jól működött a védekezésünk. Mindennél többet mond, hogy kapusunknak, Miski Zolinak tulajdonképpen nem is volt védeni valója. Végig uraltuk a találkozót, megérdemelten nyertünk.

Már csak egy forduló van hátra az őszi idényből, aztán jön egy hosszú szünet.

  • Egyértelmű, hogy nyerni szeretnénk, de óva intek mindenkit, hogy lebecsülje a Cigánd együttesét. A három pont megszerzése a legfontosabb, aztán télen lesz időnk arra, hogy olyanná formáljuk a csapatot, amilyenné szeretnénk.

Csapatunk idei utolsó bajnoki mérkőzését vasárnap 13 órakor, Gyöngyösön vívja a Cigánd ellen.