Megint egy kicsit közelebb …

Mint köztudott, csapatunk a hét végi bajnoki fordulóban, remek játékkal 4-1-re legyőzte a Füzesgyarmat együttesét a tizenkilencedik forduló rangadóján.

Az ellen a Füzesgyarmat ellen szereztünk négy gólt, mely az ezt megelőző tizennyolc bajnoki összecsapáson soha nem kapott nem, hogy négy, de még három találatot sem. Sőt, mindössze két találkozón sikerült az ellenfeleknek kétszer bevenni a piros-fehérek kapuját, egyszer a Szolnok, egyszer pedig mi dupláztunk ellenük a korábbi kilencven percek során.

A békési alakulat március 17-ig mindössze négy alkalommal szenvedett vereséget az idei bajnokságban: rajtunk kívül a Szolnoki MÁV nyert 2-1-re, míg az ESMTK és az SBTC egyaránt 1-0-ra. Ennek fényében pedig különösen dicséretes, hogy vasárnap egy félidő alatt eldöntöttük a pontok sorsát. Huszák Géza fiai a rövid “ismerkedést” követően a játékrész közepén nyolc perc(!) alatt mattolták háromszor is a vendégek portását. Mivel az ezt megelőző négy bajnokin egyetlen alkalommal sem sikerült riválisainknak bevenni Miski Zoltán kapuját, nem kellett (volna) nagy bátorság ahhoz, hogy valaki nagy tételben fogadjon a győzelmünkre. A parádés első félidő után érthető módon már visszafogottabban, a biztonságos védekezést szem előtt tartva futballozott csapatunk. A vendégek szépítő találata tizenegyesből esett – azaz védelmünket nem sikerült kijátszani -, ám még erre is volt válaszunk. A mezőny legjobbjának bizonyuló Albert Ádám két perccel később beállította a végeredményt. Téli új szerzeményünk rendkívül gyorsan beilleszkedett együttesünkbe, a tavaszi három mérkőzésen már három gólt szerzett, miközben több gólpasszt is kiosztott. Magabiztos győzelmünk értékét növeli, hogy vezetőedzőnk eltiltás miatt nem számíthatott a vasárnapi rangadón házi gólkirályunkra, Farkas Jánosra, illetve csapatunk legrutinosabb futballistájára, Sándor Istvánra.

Mivel az ESMTK nem tudott nyerni a hét végén, megint sikerült egy kicsit közelebb lopakodnunk az első helyhez. A (régi-új) listavezető Szolnok előnye négy pont csapatunkkal szemben, míg a második pesterzsébeti gárda már látótávolságon belül van …