Megerősödött Tállya jön Jászberénybe holnap

Holnap a Tállya KSE együttese ellen kezdi meg tavaszi bajnoki szereplését csapatunk. Ugyan az őszi idényben nagyon magabiztos, 5-0-s sikert arattunk az újonc otthonában, ám azóta sok víz lefolyt a Tiszán. A Borsod megyei alakulat több rutinos játékossal is megerősítette keretét, jelezve, minden követ megmozgat, hogy kiharcolja a bent maradást.

Három játékosa távozott a téli átigazolási időszakban: Hutter Máté Sajóbábonyban, Subert Attila Ongán, míg Tóth Tamás Rakamazon folytatja pályafutását.

Ugyanakkor a TKSE gárdáját erősíti tavasszal a korábban Diósgyőrben és Tiszaújvárosban is megfordult védő, a télen Skóciából hazatért Galambos Norbert. A Tiszaújvárost hagyta el a tállyaiak hívására a középpályás Polényi Tamás. A legismertebb új szerzeményük azonban az ex-diósgyőri támadó középpályás, Lippai Ákos – ősszel Szlovákiában játszott -, aki hosszú éveket töltött el az élvonalban.

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy Irhás Ignác személyében már eddig is volt egy komoly múlttal rendelkező játékszervezője, különösen veszélyes kontrákra számíthatunk holnap. Sőt, támadó poszton is akad egy rutinos, gólveszélyes játékosa a gárdának. Ondó János korábban a Kazincbarcika és a Bőcs színeiben a másodosztályban is rugdosta a gólokat, s az őszi is nyolc találatig jutott.

A felkészülési időszakban négy mérkőzést vívtak a kék-fehérek:

Tállya-Felsőzsolca 4-0 (Gólszerzők: Polényi 2, Kovács Sz., öngól)

Tállya-MFK Roznava 7-4 (Gólszerzők: Pataki 2, Tóth Sz. 2, Ondó 2, Kovács Sz.)

DVTK II-Tállya 0-4 (Gólszerzők: Lippai, Horváth B., Ondó, Pataki)

Tállya-FK Slavoj Trebisov 1-2 (Gólszerző: Lippai)