Meg se fordult senki fejében, hogy veszélybe kerül a győzelmünk

Mint köztudott, csapatunk kétgólos előnyt “elherdálva” döntetlenre végzett Debrecenben a hét végi bajnoki fordulóban. A találkozón látottakról, a meccs tanulságairól vezetőedzőnket faggattuk.

Mióta együtt dolgozok a srácokkal, ilyen jól még egyszer sem játszottunk, mint a DEAC elleni meccs első félidejében – felelte honlapunk érdeklődésére Arany László. – Rúgtunk két gólt, kihagytunk öt óriási ziccert, s úgy tértünk pihenőre a szünetben, hogy csak a gólkülönbség tűnt kérdésesnek …

A biztos három pont helyett mégis csak egyet hoztunk haza.

Akár hányszor is idézem fel magamban a találkozót, mindig ugyan oda lyukadok ki: agyonnyert meccset engedtünk ki a kezünkből. A 70. percben történt kiállítás után úgy lódultunk előre, hogy most aztán “kivégezzük” őket, erre labdát veszítettünk és megkontráztak minket. Még ekkor sem merült fel nem csak a pályán lévőkben, de a kispadon helyet foglalók körében sem, hogy veszélybe kerülhet a győzelmünk. Nem sokkal később aztán a játékvezető befújt egy szabadrúgást a hazaiaknak, ami nem volt az, a beívelésnél pedig olyan figyelmetlenek voltunk, amit ilyen szinten nem lehet büntetlenül elkövetni. Ilyen könnyű győzelemre ritkán adódik esélye egy csapatnak a jelenlegi, kiélezett harmadosztályban. Sajnos mégsem tudtunk élni vele.

Mi lehet a meccs tanulsága?

A lefújás pillanatáig muszáj maximális koncentrációval, teljes odaadással futballozni, különben bárhol, bárki ellen kellemetlen meglepetés érhet minket.

Csapatunk a hét végén, az őszi idény utolsó fordulójában – egy héttel később már a tavaszi első játéknapra kerül sor – az ESMTK gárdáját fogadja.