Még pontot sem veszített a BKV

Erőltetett menetben zajlik ezekben a napokban a harmadosztályú labdarúgó bajnokság. A szerdai hétközi forduló után – a magyar válogatott világbajnoki selejtezője miatt – már szombaton ismét pályára lépnek a csapatok. Együttesünk holnap 16 órakor a BKV Előre gárdáját fogadja.

A fővárosi alakulat általános meglepetésre repülőrajtot vett augusztusban. Az előző idényben kieső helyen végzett, a nyáron csak felkérésre az NB III-ban maradt gárda Nyugatról került át a Keleti csoportba, s eddig mind az öt bajnoki mérkőzését megnyerte. Méghozzá meggyőző fölénnyel, hiszen a 450 perc alatt 17(!) gólt szerzett és csupán kettőt kapott. Az ifjabb Albert Flórián dirigálta BKV szárnyalásában elévülhetetlen érdemei vannak Busai Attilának, aki új szerepkörben, középcsatárként futballozik, s már hét gólnál tart. A jó formában lévő kék-sárga egyletet igazából csak most szerdán, a Putnok tudta megszorongatni, de végül a borsodiak is 1-0-ás vereséget szenvedtek. A korábbi ellenfelek közül (SBTC, DVTK II, Törökszentmiklós, Hidasnémeti) senki nem úszta meg három kapott gól alatt. Mindez figyelmeztető kell, hogy legyen számunkra.

Ahogy azonban a DEAC nagy, kapott gól nélküli sorozatát sikerült megszakítanunk, a BKV Előre lendületét is megállíthatjuk, amennyiben hozzuk megszokott fegyelmezett, “akaratos” játékunkat. Német Gyula vezetőedző továbbra sem számíthat Aranyos Mózes játékára, aki eltiltását tölti. A szombaton 16 órakor kezdődő jászberényi találkozót Bálint Attila vezeti, segítői Pogonyi Ferenc és László István lesznek.

Be the first to comment

Leave a Reply