Idén ősszel még gólt sem kapott otthon vasárnapi vendéglátónk

A magyar labdarúgó válogatott szombati világbajnoki selejtezője miatt valamennyi NB II-es és NB III-as bajnoki mérkőzést vasárnap rendez az MLSZ. Csapatunk a harmadosztály kilencedik fordulójában a listavezető Monor vendége lesz.

Bár rendkívül kiegyenlített a mezőny, és még alig vagyunk túl az őszi idény felén, mégis kijelenthető, hogy a szezon legnehezebb összecsapása vár csapatunkra. A táblázat első helyén álló Pest megyei alakulat messze a legtöbb gólt szerezte, és a legkevesebbet kapta a Keleti csoportban, hat győzelme mellett csupán két alkalommal végzett döntetlenre. Először egyből az első fordulóban, a jelenleg második helyen tanyázó Salgótarján otthonában (2-2), majd az ötödik játéknapon a Putnok (0-0) vendégeként. Hazai mérlege impozáns: a három vendéglátóként megvívott találkozón 13-0-ás gólkülönbséget produkálva győzte le ellenfeleit. Pedig nem a “futottak még” kategóriából érkező riválisok jártak Monoron. A feljutásra pályázó Balassagyarmat 4, a tavasszal még NB II-ben szerepelt Cigánd 6, a legutóbb éppen tőlünk pontot rabló Nyírbátor 3 góllal úszta meg látogatását.

A listavezető már a tavalyi bajnokságban is harcban állt az első helyért. Bár tőlünk mindkét alkalommal vereséget szenvedett – otthon 1-0-ra, Jászberényben 2-1-re kapott ki -, végül éppen csapatunkat megelőzve a második helyen fejezte be a pontvadászatot. Tavaszi keretét sikeresen egyben tartotta Horváth Dávid vezetőedző, így az egy, két nyári erősítésnek köszönhetően idén ismét megcélozták a feljutást.

A vasárnapi bajnoki összecsapás 15 órakor kezdődik Monoron, a rangadót Kátai Gábor vezeti, segítői Punyi Gyula és Köteles Csaba lesznek.