Még az út elején járunk

A sikernél, a győzelemnél nincs jobb összekovácsoló erő. Ezt most saját bőrünkön is megtapasztalhatjuk. A 2019-20-as harmadosztályú bajnokságnak egy, a nyáron komoly változásokon átmenő kerettel, a felnőttek között újoncnak számító vezetőedzővel vágott neki csapatunk. Három győztesen megvívott mérkőzés után nyugodtan kijelenthetjük, együttesünk kezdi azt az arcát mutatni, melyet Német Gyula júliusi munkába állásakor megálmodott. Vasárnap, Debrecenben újabb bizonyítékát adhatja csapatunk annak, hogy kezd igazán összeállni a játéka.

  • Egy rutinos edző edzőtől hallottam: a kemény felkészülés után a bajnokság első három, négy fordulója az akaratról szól, s csak azt követően lehet a játékról beszélni – felelte érdeklődésünkre Német Gyula a pénteki edzés előtt. – Nos, az akaratot már megkaptam játékosaimtól, lassan jöhet a játék is. A héten hosszabban elbeszélgettem a három nagy öreggel, Miski Zoltánnal, Lakatos Bélával és Sándor Istvánnal, akik eddig is remekül összefogják a srácokat a pályán és pályán kívül is. Azonoson véleményen vagyunk, olyan fiatalok érkeztek a nyáron Jászberénybe, akik vevők a munkára, fejben is egyben vannak. Bár még az út elején járunk, de úgy vélem, jó irányba haladunk. Tudjuk, hogy a kis-Loki összeállítása megjósolhatatlan, ennek ellenére nyugodtan kijelenthetem, pontért, pontokért utazunk Debrecenbe.

Német Gyula ezúttal már számíthat utolsó nyári szerzeményünkre, a Kaposvárról szerződtetett Lakatos Gergőre, akinek letelt a reamatőrizációs ideje, s így már pályára léphet az amatőr bajnokságban is.