Max három kiló túlsúly engedélyezett

Már csak néhány nap és véget ér a téli pihenő játékosaink számára. Január 8-án, hétfőn délelőtt ismét benépesül az öltöző, s Arany László vezetőedző irányítása mellett megkezdi felkészülését csapatunk a tavaszi idényre.

Még mielőtt a folytatásról érdeklődnénk, egy rövid gondolat erejéig térjünk vissza az elmúlt napokra. Miként teltek az ünnepek?

  • Kellemesen és gyorsan – tudtuk meg Arany Lászlótól. – Néhány napot otthon is töltöttem Tatabányán, a szülői házban. Persze azért a futball sem maradhatott ki a téli szünetben, jártam a különféle teremtornákat, s több játékosomat testközelből is megfigyelhettem. Az biztos, Hevest-Tóth Tomi, Mile Krisztián, Bálint Artúr, Menczeles Iván, László Krisztián vagy éppen Lékó Gergő a szünet alatt sem hagyta el magát.

Remélhetően edzőknek, játékosoknak egyaránt sikerült felöltődni a szünet alatt. Hogyan alakul a felkészülés?

  • Január 8-án, hétfőn délelőtt félt tízkor találkozunk az öltözőben, orvosi vizsgálat, felmérő, majd edzés szerepel az első napi programban.

Milyen útravalóval engedte el szabadságra játékosait?

  • Felnőtt emberek, rájuk bíztam, ki, miként piheni ki magát. Egyetlen kikötésem volt, egészségesen, maximum 3 kiló túlsúllyal kell munkára jelentkezniük. Az első gatyára vetkőzéskor kiderül, ki, mennyire tartotta be a “játékszabályokat”.

A felkészülés során megy edzőtáborba a csapat?

  • Úgy gondolom, itthon minden lehetőségünk adott a normális munkához. Van füves és műfüves pályánk, gyógyfürdőnk, a csarnokba is be tudunk jutni, azaz nem tervezem, hogy edzőtáborba menjünk. Már az első héten kedden, szerdán és csütörtökön is kettőt, kettőt edzünk, s bár a szombat, vasárnap még szabadnap lesz, attól kezdve nem lesz megállás a bajnoki rajtig. Az első felkészülési meccset január 20-án, az NB III-as Csepel vendégeként vívjuk.

Bár Arany Lászlót faggattuk volna a tervezett erősítésekről is, vezetőedzőnk kérése az volt, erre a témára néhány nap múlva térjünk vissza.