Már az öltözőfolyosón vesztettünk …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mint köztudott, a hét végén az utóbbi évek legsúlyosabb vereségébe szaladt bele csapatunk. Listavezetőként utaztunk Debrecenbe és 5-1-es zakóval jöttünk haza.

  • Nincs mit szépíteni, a DEAC ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten nyert – ismerte be őszintén vezetőedzőnk, Arany László. – A legfájóbb az egészben, hogy én már a kezdő sípszó előtt éreztem, hogy baj van. Mikor játékosaim meglátták az öltözőfolyóson a hazaiak kezdőjét, minden önbizalmuk elszállt. Annak ellenére is ijedt nyusziként léptek pályára, hogy mi az első helyen álltunk, a hajdúságiak pedig kieső helyen tanyázva kezdték a meccset. Sidibe, Ramos, Máté Peti olyan élvonalbeli múlttal rendelkeznek, hogy azt még most is “megsüvegelik” az NB III-ban.

Ennek ellenére nem kellett volna ilyen súlyos vereségbe belefutni …

  • Így igaz és ez a legfájóbb. A DEAC játszotta azt, amit eddig mi, lendületesek voltak, könnyedén a védelmünk mögé kerültek és könyörtelenül megbüntették hibáinkat. Sajnos mi még odáig sem jutottunk el, hogy szabálytalankodjunk, miközben Ramos olyan kőkeményen játszott, hogy támadóink széles ívben elkerülték.

Mennyi idő alatt lehet talpra állni egy ekkor pofonból?

  • Nagyon bízom benne, hogy azonnal. A szokásokkal ellentétben most hétfőn tartottunk edzést. Megnéztük a teljes meccset videón, alaposan kielemeztük a hibákat, s ezzel hétfőn 14 órakor le is zártuk a DEAC elleni találkozót. Innentől már csak és kizárólag a Putnok elleni kilencven perc lebeghet játékosaim szeme előtt. Ha tanulunk a vasárnapi hibákból, nem történt tragédia az 5-1- ellenére sem. Ha viszont következmények nélkül átsiklunk a kudarcon, nehéz pillanatok várnak ránk a folytatásban.

Csapatunk vasárnap délután fél háromkor a Putnok együttesét fogadja Gyöngyösön.