Lékót műteni kell, de többen is maródiak

Sajnos rossz híreket kaptunk sérült játékosainkkal kapcsolatosan. Bár az MTK II ellen idegenben, 2-0-ra megnyert mérkőzést még végig játszotta Lékó Gergő – még sárga lapot is kapott -, a Füzesgyarmat ellen 0-0-ra végződött összecsapáson már a keretben sem vehette figyelembe vezetőedzőnk. Huszonkét esztendős védőnk porcleválást és részleges térdszalag-szakadást szenvedett, s nem kerülheti el a műtéti beavatkozást.

  • Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az orvosok tájékoztatása szerint “csak” a hátralévő bajnoki fordulókat kell kihagyni Gergőnek, a nyári felkészülés kezdetére felépül – tájékoztatta honlapunkat Arany László.

Két nagy “öregünk”, Miski Zoltán és Mile Krisztián számára is úgy tűnik, hogy véget ért a bajnokság. Kapusunk még végig védte az április 14-én megrendezett nyírbátori kilencven percet, ám csapatkapitányunk már akkor is csak három percet tölthetett a pályán, azóta még edzeni sem tudtak. Előbbi részleges térdszalag-szakadással bajlódik – edzésen rúgott össze játékostársával -, míg utóbbi combja beszakadt, s a vérömleny még mindig nem szívódott fel. Mivel már csak négy forduló van hátra a bajnokságból, nem valószínű, hogy a tavaszi idényben még pályára léphetnek.

A Monor elleni bajnokit követő szerdán, Mezőkövesden játszott edzőmeccset csapatunk, akkor szenvedett bokasérülést Fejes János. Azóta eltelt két hét, de bal oldali védőnk még mindig nem tud a kerettel edzeni, így a hét végi, DVTK II elleni találkozót is ki kell hagynia.

  • Bár a hét közepén edzésre jelentkezett Jani, s egy gyakorlást végig is csinált a többiekkel, ám másnap már ismét pihenőre kényszerült – tudtuk meg Arany Lászlótól. – Sérültjeink közül viszont még mindig ő van a legjobb állapotban, a bajnokság hajrájában talán visszatérhet a pályára.

Mindez egyben azt is jelenti, meglehetősen szűk keret áll vezetőedzőnk rendelkezésére, így olyanokat is pályára vezényelhet a hét végén, akik kevesebb lehetőséget kaptak az elmúlt időszakban.