Legújabb játékosunk, Thomas Prasler válaszol

Az utolsó pillanatban csatlakoztál hozzánk. Kicsit mesélj pályafutásod korábbi szakaszairól, hogyan jutottál a JFC felnőtt csapatához?

Pályafutásom Németországban indult. Már elég korán, 3-4 évesen elkezdtem egy falusi csapatban focizni. Később elég magas osztályokba kerültem, mint ifista, és nem volt már messze a német profi foci, de sajnos egy sérülés miatt kb 1,5 évet ki kellett hagynom. Miután visszatértem, alacsonyabb osztályokban kellett visszadolgozom magam, így értem el német szinten a 4. osztályt. 24 évesen a német fociban már idősnek számítottam a sok új játékos között, új kihívást kellett keresnem, hogy tudjam komoly szinten folytatni a futballt. Ekkor kerültem először Magyarországra. Békéscsabán játszottam 1,5 évet, remekül indult minden, jól ment a játék. Sajnos a feljutás évben egy keresztszalag szakadás miatt megint kiestem 6 hónapra a csapatból. Az utóbbi évben, hogy visszahozzam formám, játszottam Vácott és Németországban.  A 2016/17-es szezont már Magyarországon egy másik csapatnál terveztem, viszont az utolsó pillanatban nem tudtunk megegyezni. Gyorsan találnom kellett egy megoldást, ami sportszakmai szempontokból kihívás számomra, így került szóba a JFC. Az utolsó pillanatban szerintem egy szuper lehetőséget kaptam az élettől. Köszönöm!

Első JFC mérkőzéseden gólt szereztél. Gratulálunk! Hogy tervezed, mivel segíted majd csapatunk játékát?

Köszönöm szépen!
A szakmai stáb jobb szélen számít rám. Védekezésnél vissza kell zárnom, hogy a csapat zárt maradjon. A védőknek így segítünk, mint középpályás és így az ellenfélnek nehezebb dolga lesz felbontani bennünket. Támadásban elsősorban minél több góllal és gólpasszokkal szeretném segíteni a csapatot. Gyors támadásokkal a szélen, területbe befutásokkal, kontratámadásokkal próbálom majd pontokhoz segíteni a klubot. Élvezni szeretném a játékot, mert csak így lehetünk sikeresek. Szeretnék látványos futballt játszani, szép játékot mutatni a közönségnek. A focinak a szépsége csak az élvezeten keresztül jöhet.
_mg_4389_gb
Thomas Prasler
középpályás
Hajrá JFC!
JFC-“ahol a szabadidő értelmet nyer”