Kupameccs a hétvégén

A hétvégén nem rendeznek bajnoki mérkőzéseket az NB-s bajnokságokban, így a harmadosztályban sem. Ehelyett a Magyar Kupa főtáblájának nyitófordulóján lépnek pályára a csapatok.

Mindez tulajdonképpen csupán annyiban érinti együttesünket, hogy a vasárnapi fellépésünk alkalmával nem három pontot, hanem továbbjutást nyer a győztes. Ellenfelünk ugyanis éppen Keleti csoportbeli riválisunk, a Sényő gárdája lesz. Az idei pontvadászat során még nem találkoztunk a szabolcsi legénységgel, s a közelmúltban is csupán kétszer mértük össze erőnket. Az előzi bajnokság során oda-vissza legyőztük ellenfelünket, hazai környezetben 1-0-ra, idegenben 3-1-re diadalmaskodtunk.

Hét forduló után most jelentősnek mondható, hét pont előnnyel állunk a táblázaton a Sényő előtt, mely egyetlen idei győzelmét a Hatvan ellen aratta. Ugyanakkor csupán egyszer, a DEAC-cal szemben maradt pont nélkül az együttes, ötször döntetlenre végzett. A kék-sárgák soraiban több rutinos futballista is található. A legismertebb minden bizonnyal a hosszú éveket Újpesten, illetve Nyíregyházán töltő Szokol Zsolt – a nyáron svájci légióskodásból tért haza -, valamint az egykori Honvéd-nevelés, Kapacina Valér, de rajtuk kívül a két ex-balmazújvárosi, a kapus Gazsi Tamás és Hadházi Dávid neve is ismerősen csenghet szurkolóknak.

A 64 közé jutásért sorra kerülő kerülő párviadalon egy mérkőzésen dől el a továbbjutás kérdése. Amennyiben a rendes játékidő döntetlennel végződik, 2×15 perces hosszabbításra, szükség esetén tizenegyesrúgásokra kerül sor.

A kupameccset vasárnap 15 órakor, Sényőn rendezik. A találkozó játékvezetője Veizer Roland, segítői Horváth Róbert és Szabó Ferenc lesznek.