Köszönünk mindent Jani bácsi …

A zárt kapus bajnoki meccsek miatt csak kevesen tudnak róla, egy ideje hiányzik egy fontos “fogaskerék” klubunk működtetői közül. Tóth János szakosztályvezető több, mint tizenöt esztendő után távozik a JFC-től.

  • Mindent köszönünk Tóth Jánosnak, elévülhetetlen érdeme van abban, hogy egyáltalában ma is beszélhetünk jászberényi labdarúgásról – köszönt el “harcostársától” klubunk elnöke, dr. Gottdiener Lajos. – Megértettem indokát, elfogadtam elhatározását, s bár szomorú szívvel, de kénytelenek voltunk elengedni …

És, hogy mi áll mindenki Jani bácsija távozása mögött, arról magát az érintettet faggattuk.

  • Egy váratlan betegség rádöbbentett arra, hogy az egészségnél és családnál nincs, nem lehet fontosabb semmi sem, még a foci sem – felelte honlapunk érdeklődésére érezhető szomorúsággal a hangjában Tóth János. – Muszáj voltam életmódot váltani, lassítani az eddigi munkatempón, s a körülményekhez mérten csökkenteni a stresszes élethelyzeteket.

A városban keringő hírek szerint csoda, hogy civil munkahelyén máris munkába állt …

  • Hál’ istennek valóban jól vagyok, s mivel soha nem voltam az a láblógatós fajta, még az ünnepek előtt valóban visszatértem a Munkaügyi Központba. Az biztos, kemény három hónapon vagyok túl … Napra pontosan azok után, hogy 30 éve munkába álltam a Munkaügyi Központba, szeptember 16-án rosszul lettem a munkahelyemen. Már napok óta fájt a fejem, ám ekkor már írás-, és beszédzavart is észleltem magamon, így elmentem a háziorvosomhoz. Onnan felgyorsultak az események. Nem sokkal később már a sürgősségi osztályon találtam magam, s a koponya CT megállapította, hogy azonnali műtéti beavatkozásra van szükség. Mentővel vittek át a szolnoki Hetényi Géza Kórházba, ahol koponyaűri vérzéssel operált meg dr. Monostori Gábor.  A műtét jól sikerült, néhány nap alatt helyre állt a mozgáskordinációm, újra “tanultam” beszélni, írni. Néhány napos kórházi kezelés után aztán otthon lábadoztam, majd karácsony előtt néhány nappal visszatértem a munkahelyemre.

Azt mondják, ilyenkor van ideje az embernek átgondolni az életét …

  • Azt hiszem ez természetes. Láttam a családtagjaimon, mennyire megviselte őket a betegségem és óhatatlanul is arra az elhatározásra jutottam, hogy muszáj változtatnom az eddigi életemen. Ha a legkisebb lányom képes volt felszámolni az egri életét, eladni a lakását és azonnal hazaköltözni Jászberénybe, nem tehettem meg velük, hogy bármit is eléjük helyezzek. A család a legfontosabb, minden más csak másodlagos. Az orvosi tanácson túl magam is rádöbbentem, vissza kell fognom magam, tudatosabban kell élnem és ebbe már nem fér bele a labdarúgás.

Azért sokaknak hiányozni fog a klubnál …

  • Nagyon jól esett az a szerető érdeklődés, melyet a játékosok, edzők, vezetők felől kaptam. Még elköszönni sem volt időm tőlük, de hamarosan arra is sort kerítek. Természetesen a továbbiakban is figyelemmel követem a csapat szereplését, szurkolok az együttesnek, hogy minél jobban szerepeljen.

Azt mondják, pótolhatatlan ember nincs, de az biztos, Tóth Jánost nehéz lesz pótolni a klubnál. Megértve döntését, honlapunk olvasói nevében is jó egészséget, civil életéhez sok sikert, boldogságot kívánunk!

Köszönünk mindent Jani bácsi …

Be the first to comment

Leave a Reply