Komoly játékosmozgás a dobogósoknál

Bár a harmadosztályú csapatok egy része még csak most kezdte meg a felkészülést a bajnokság tavaszi folytatására, máris meglepően nagy játékosmozgás, edzőkeringő tapasztalható. Az elkövetkező hetekben igyekszünk folyamatosan figyelemmel követni a Keleti csoport együtteseit érintő változásokat.

A listavezető és immár a bajnokság első számú esélyesének számító Füzesgyarmati SK meglepő módon több játékos távozásáról számolt be az elmúlt napokban. Búcsút intett az éllovasnak és a román harmadosztályba igazolt Popescu Robert és Kinczel Ervin is, mindketten a Zilah gárdájában folytatják pályafutásukat. Rajtuk kívül már nem Csillag László edző irányításával készül a tavaszi idényre Villand Róbert, Bajnok Imre, Karacs Péter és Lukács Zsombor sem.

A második helyen tanyázó DEAC-nál a legfontosabb változás a vezetőedző személyében történt. Az élvonalban is bajnoki címet szerzett Kondás Elemér az NB II-es Győri ETO-hoz szerződött, s helyét – bár a klub tárgyal Boér Gáborral – Schön László foglalta el a kispadon. Az új szakvezető a dobogó alsó fokán telelő Cegléd együttesét irányította az őszi szezonban. Nem ő az egyetlen távozó a Pest megyei alakulattól, hiszen Lukács Richárd (Kelen), Tulipán Ákos, Szilágyi Péter, Pesti Dávid és Kun László is búcsút intett a kék-sárgáknak. A CVSE új szakvezetője, Makrai László játékos-edzőként irányítja tavasszal az együttest.