Kiszámíthatatlan kis-Diósgyőrhöz utazunk

Szombaton és vasárnap a tizenkettedik forduló mérkőzéseivel folytatódik a harmadosztályú labdarúgó bajnokság. Csapatunk a hét utolsó napján, 13.30-kor, idegenben lép pályára a DVTK II vendégeként.

Miután a legutóbbi fordulóban, Füzesgyarmaton sikerült megszakítanunk hosszú, szeptember 2-a óta tartó nyeretlenségi sorozatunkat, egészen más hangulatban telt a hét. Játékosaink megszabadulva a sikertelenség okozta nyomasztó tehertől, sokkal felszabadultabban végezték a munkát. Fellélegeznünk, pláne hátra dőlnünk persze nem szabad, hiszen rendkívül szoros a mezőny – a kieső helyen tanyázó Füzesgyarmat és a hatodik Nyírbátor között mindössze öt pont a különbség -, de talán önbizalmunkat sikerült egy kicsit helyre billenteni. Most már újra elhihetjük, képesek vagyunk nyerni, akár idegenben is …

Márpedig a most következő hétvégén ismét idegenben kell pályára lépnünk, a jelenleg a tizenötödik helyen álló kis-Diósgyőr vendégei leszünk. A borsodi alakulat szereplése azonban rendkívül csalóka lehet, ugyanis kiszámíthatatlan, milyen összeállításban kezdi ellenünk a meccset. Amennyiben több játékost kap vissza az NB I-es meccsét szombaton letudó első keretből, vért izzadhatunk még a pontszerzés érdekében is, ha viszont fiataljait küldi pályára, akár újabb idegenbeli győzelemnek is örülhetünk. Jó példa ellentmondásos szereplésére: Balassagyarmaton 3-1-re nyert a piros-fehér gárda, melyben többek között ott volt Bacsa Patrik, Szarka Ákos és Eperjesi Gábor is. Ugyanakkor fiataljaival hazai környezetben 1-0-ra kikapott a Tiszaújvárostól.

Vezetőedzőnk, Arany László ezúttal nem számíthat az egymeccses eltiltását töltő Túri Dánielre és Ludasi Martinra, viszont a legutóbbi meccset kihagyó Mile Krisztián visszatér a keretbe. A vasárnapi bajnoki találkozó 13.30-kor kezdődik Miskolcon, az összecsapást Jakab Árpád vezeti, segítői Nyerges Zsolt és Szarvas László lesznek.