Kilencből kilenc …

Vasárnap, a DEAC ellen zsinórban kilencedik bajnoki győzelmét aratta csapatunk. A téli szünetkor meglévő hét pontos hátrányunkat két pontos előnyre változtattuk.

  • Kis túlzással azt is mondhatnám, nem akkor kell egy edző a csapat mellé, amikor nyer, hanem amikor veszít – vélekedett a debreceniek elleni 4-0-ás győzelmet követően vezetőedzőnk, Huszák Géza. – Ilyen sorozat közben sokkal inkább egy pszichológusra vagy pedagógusra van szükség, hiszen nem könnyű a tüzet folyamatosan fenntartani. A jelek szerint eddig sikerült …

Magabiztos győzelmet arattunk.

  • Már az első félidőben eldöntöttük a három pont sorsát. A szünet után már mást játszottunk. Labdatartásra rendezkedtünk be, nem első szándékból támadtuk az ellenfél kapuját, de így is növeltük előnyünket. Sőt … A helyzeteink megvoltak, hogy még nagyobb különbséggel nyerjünk.

Az öröme mégsem felhőtlen.

  • Valóban. Hiába nyertünk 4-0-ra, fontos játékosokat veszítettünk el. A jó formában lévő Ludasi Martint mentő vitte a kórházba. Össze kellett varrni a lábát a térde alatt, s csak 10-12 nap múlva veszik ki a varratokat. A játékvezető pedig le se fújta az esetet … Farkas Janit úgy lekönyökölték, hogy félő, agyrázkódást szenvedett, már a meccs közben gyógyszert kellett bevennie. Mindkét alkalommal a vendégek egykori hondurasi válogatottja, Ramos volt az elkövető, ám sárga lap nélkül megúszta a szabálytalanságokat.

Kilenc meccset nyertünk zsinórban, az első helyen állunk. Egyenesbe kerültünk?

Nem nézünk ennyire előre. Mindig csak a következő meccsre készülünk. Azt szoktam mondani a játékosoknak, a múlt már elmúlt, a jövő még odébb van, a jelen a fontos. Most éppen a Putnok elleni hét végi összecsapás.

A bajnokság huszonnegyedik fordulójában, vasárnap 13 órakor a Putnok otthonában lép pályára csapatunk.