Ki lehet kapni, de nem így …

Mint köztudott, csapatunk vasárnap délután hazai pályán 1-0-ás vereséget szenvedett a dobogón tanyázó ESMTK együttesétől. Szokásos keddi értékelésünk alkalmával a meccs tanulságairól faggattuk vezetőedzőnket.

  • Ki lehet kapni, de nem így. Ilyen rosszul még egyszer sem játszottunk, mióta átvettem a csapatot – foglalta össze tömören a véleményét Arany László. – Kishitűen, bátortalanul futballoztunk. A kilencven perc során egyetlen igazi helyzetet sem sikerült kialakítanunk, s az ellenfél kapuját is talán egyszer találtuk el. Kívülről úgy tűnt, játékosaim nem hitték el, hogy lehet keresnivalónk a találkozón.

Az ESMTK tavasszal még a bent maradásért küzdött, s bár most jól áll, mit gondol, mitől voltunk ennyire megijedve?

  • Hát éppen ez az, nem a Barcelonával vagy a Bayern Münchennel játszottunk, hogy ennyire meg legyünk illetődve. Hiába volt öt támadónk is a kezdőcsapatban, minden alkalommal visszafelé forogtunk, hátra felé passzoltunk. Tény, az ESMTK nagyon jól leszűkítette a területet. Sajnos el kell ismernünk, kevés a kreatív, játszani tudó, nyerő típusú futballistánk, így a felállt védelemmel szemben tanácstalanok voltunk. A télen muszáj lesz meghatározó játékosokat igazolnunk.

Vasárnap az idei utolsó bajnoki találkozón a Gyöngyöst fogadjuk.

  • Ugyan nagyon szűkös a keretünk, de nagy valószínűséggel változtatni fogok a csapaton. Nyernünk kell, hogy kiengeszteljük közönségünket, s jó száj ízzel mehessünk téli szünetre.

A bajnokság tizenhatodik fordulójának összecsapása vasárnap 13 órakor kezdődik Jászberényben.