Kevés volt az igazán jó versenyzőtípus az idei keretünkben (I.)

Mint köztudott, csapatunk nyolc ponttal lemaradva a dobogó legalsó fokára fellépő Putnok együttesétől a hatodik helyen zárta a 2017-18-as harmadosztályú labdarúgó bajnokságot. Hogy ez az eredmény a tavalyi bronzérem után jónak, elfogadhatónak vagy éppen rossznak számít, arról klubunk elnökét faggattuk.

  • Sajnos viszonylag hamar eldőlt, hogy idei keretünk gyengébb, mint amilyen a tavalyi volt – ismerte el önkritikusan dr. Gottdiener Lajos. – Ezek után reális célként a 3-8. hely valamelyikét tűztük ki elérendőnek. Ha ezt nézem, a hatodik helyünk elfogadható eredménynek tűnik, de … De azt azért el kell ismernem, maradt bennem hiányérzet.

Milyen volt az idei keleti csoportos pontvadászat?

  • A Monor kimagaslott a Keleti csoportból, mindennél többet mond, hogy egész évben csupán négy együttes tudott egy, egy döntetlent kicsikarni ellene. Maga a mezőny viszont szerintem gyengébb volt, mint egy éve. Ugyanakkor az is igaz, az erőviszonyok kiegyensúlyozottak voltak, sok egyforma képességű csapat viaskodott egymással, s elsősorban a küzdelem dominált a meccseken. Egy, egy győzelemmel vagy vereséggel több helyet lehetett előre lépni vagy éppen visszacsúszni a tabellán.

Mondhatjuk azt, hogy a “helyünkön” végeztünk?

  • Igen, sőt … Ha őszinte akarok lenne, a helyezésünk jobb lett, mint amilyen a teljesítményünk volt. Küzdöttünk, akartunk, és ez pontokat eredményezett, de maga a játékunk színvonala hagyott kívánnivalót maga után. Nagyon kevés győzelmet arattunk, ugyanakkor messze a legtöbb döntetlent értük el. Ez számomra azt jelenti, hogy stabilak, masszívak voltunk hátul, bárki ellen képesek voltunk a pontszerzésre, de amikor nekünk kellett volna futballozni, mondhatnám “cifrázni” a játékot, képtelenek voltunk eredményt elérni. Átlagteljesítményre bármikor, bárhol képesek voltunk, de a sikerhez való extra hiányzott a keretből.

A téli felkészülés alatt úgy tűnt, szárnyalni fogunk tavasszal. Kilenc győzelmet arattunk, nagy részt magasabb osztályban szereplő gárdák ellen. Ehhez képest a bajnokságban idén összesen ötször nyertünk …

  • Sajnos kevés az igazán jó versenyzőtípus, viszont sok az edzéskirály a keretben. Amit simán megcsináltak a tét nélküli edzőmeccseken, a pontokért zajló összecsapásokon már meg se próbálták. Ráadásul meghatározó játékosaink, mondhatnám vezéregyéniségeink, Mile Krisztián, Hevesi-Tóth Tamás vagy éppen a kapus Miski Zoltán mind, mind hátul játszanak, s onnan nehezen tudták befolyásolni gólveszélyességünket.

Az elnöki értékelés második részében a múlt mellett már egy kicsit a jövővel is foglalkozunk. (Folytatjuk)