Kétszer elhalasztott meccs következik

A harmadosztályú labdarúgó bajnokság tavaszi idényében már kétszer is el kellett halasztani csapatunk tiszafüredi vendégjátékát, miután az időjárás oly mértékben közbeszólt, hogy használhatatlanná vált házigazdánk pályája. Bár az elmúlt napok is rendkívül csapadékosak voltak, hétfőtől azért már végre valóban tavaszias időjárás köszöntött be, így semmi akadálya nincs, hogy holnap pótoljuk az összecsapást.

A szerdán 16 órakor kezdődő mérkőzés mindkét együttes számára sorsdöntő lehet. A fürediek a remek ősz után alaposan leengedtek, zsinórban hat vereséget könyvelhetnek el, s ennek köszönhetően immár a potenciális kiesőjelöltek táborába kerültek. Előnyük a bent maradásért vívott harcban pontban nem is mérhető, csupán több győzelmüknek köszönhetően előzik meg a 14. helyen tanyázó Gyöngyöst.

Csapatunk pedig olyan “negatív” meglepetéssel szolgál tavasszal, melyre senki nem számított. Miközben a téli felkészülési mérkőzéseken legyőzte profiligás ellenfeleit, veretlen maradt az NB III-a együttesekkel szemben, a bajnoki összecsapásokon eddig meg sem közelítette akkor mutatott formáját. Idei három tétmeccsén egyetlen pontra futotta erejéből – nem számítva az időközben visszalépett Salgótarján elleni kilencven percet -, mégpedig a sereghajtó Balassagyarmat ellen, utolsó két találkozóját, a Tiszaújváros, illetve a Cigánd ellen egyaránt elveszítette.

A fura kettősségre Arany László vezetőedzőnek kell megtalálni a választ, hiszen olyan nincs, hogy valaki a Szolnoki MÁV vagy éppen a Cegléd ellen tud futballozni, a bajnoki összecsapásra azonban mindent elfelejt. Az biztos, játékosainknak nagyon össze kell kapniuk magukat, egy esetleges újabb kudarc már nem fér bele.

A szerdán 16 órakor, Tiszafüreden kezdődő összecsapást Kátai Gábor vezeti, segítői Szabó Ferenc és Katona Brigitta lesznek.