Két jó kapus közt választhat Arany László

A bajnokság rajtját megelőző felkészülési mérkőzések során felváltva állt a gólvonal elé két kapusunk, Menczeles Iván és Miski Zoltán. Arany László vezetőedző nyílt versenyt hirdetett a két hálóőr között, végül közvetlenül a nyitómeccs előtt a kezdőkapus kilétéről.

Menczeles Iván védett az első három fordulóban, s hogy nem rosszul bizonyítja, a Cigánd, Gyöngyös, Tállya elleni 270 perc alatt mindössze két gólt kapott, abból is az egyiket tizenegyesből. A legutóbbi játéknapon, Füzesgyarmaton ennek ellenére Miski Zoltán nevével kezdődött összeállításunk.

  • Már az őszi idény rajtja előtt megbeszéltem velük, hogy mindketten megkapják az esélyt – felelte honlapunk érdeklődésére Arany László. – Iván nem nyújtott rossz teljesítményt az elmúlt hetekben, nem azért váltottam, mert elégedetlen lennék vele. A csapat érdeke azonban mindent felülír, s most úgy ítéltem meg, a füzesgyarmatiak stílusa jobban fekszik Miski Zolinak, ezért vele kezdjük a meccset. A jelek szerint bejött a váltás, hiszen nem csak megnyertük az idegenbeli rangadót, de Zoli többször is bravúrral hárított. Megnyugvással tölt el, hogy két jó kapusunk van, akik amikor lehetőséget kapnak, képesek topformában védeni.

A jelek szerint tehát nálunk nincs első, illetve második számú kapus, mindig az véd, aki formája, stílusa alapján az adott meccsen többet tud segíteni csapatunknak.