Két év kihagyás után fokról fokra lépked előre

Hamar Ádám még javában ifjúsági korú játékos volt Szolnokon, mikor néhányan már árgus szemekkel figyelték minden mozdulatát.

– Ez a gyerek tud valamit, még a hátával is képes a hálóba találni – szólt az általános verdikt, mikor 40 gól felett szerzett a korosztályos bajnokságban.

Felnőtt játékosként ugyan nem futotta be azt a karriert, amit korábban jósoltak neki a szakemberek, ám így is szép számmal termelte a gólokat az NB II-ben: mezőkövesdi játékosként 2012-ben 15, 2013-ban 16 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

– Sajnos előbb 2014 októberében edzésen, majd 2015 augusztusában bajnoki mérkőzésen elszakadt a térdem, s emiatt két teljes év kimaradt a pályafutásomból – elevenítette fel a rémálomszerű “betegállományt” Hamar Ádám. – Hosszú idő után itt Jászberényben térhettem vissza a pályára 2016 augusztusában. Mélyről indultam, azóta úgy érzem szép lassan, fokról fokra lépkedek előre.

Nos ez a “lépkedés” múlt vasárnap csúcsosodott ki igazán. Az őszi idényben szerzett nyolc gólja után az MTK II ellen négyszer talált a kapuba …

– Felnőtt játékosként egyszer, még 2009-ben, szintén jászberényi színekben rúgtam négy gólt. Hát nem ma volt … Most azonban kijött a lépés. Herczeg Laci kétszer is remekül szolgált ki, Hevesi-Tóth Tomi átengedte nekem a javunkra megítélt tizenegyes értékesítését, majd a 94. percben, egy kapu előtti kavarodásnál voltam jókor, jó helyen. Úgy érzem, ez a győzelem most többet ér a szokványos három pontnál. Lendületet adhat a csapatnak és nekem is a folytatásra.

Arra a folytatásra, mely szombaton a Hajdúböszörmény elleni hazai találkozóval kezdődik. A hajdúságiakkal szemben ráadásul van is elszámolni valónk, hiszen az ősszel ott szenvedtük el az egyik legfájóbb vereséget.