Készen állunk a bajnoki rajtra

A puding próbája az evés – tartja a mondás. Nos, számunkra elérkezett az evés ideje. Befejeződött a felkészülési időszak, a hét végén már bajnoki pontokért lép pályára csapatunk.

  • Meglehetősen zaklatott heteken vagyunk túl, ám úgy érzem, készen állunk a rajtra – foglalta össze tömören véleményét csapatunk vezetőedzője, Huszák Géza. – Betegségek, sérülések nehezítették felkészülésünket, de amit terveztünk, azt többé, kevésbé sikerült elvégeznünk. Erősítési terveink sikerültek, az már más lapra tartozik, hogy éppen az új fiúk dőltek ki hetekre a sorból sérülés miatt. A jelek szerint Lakatos Béla és Birtalan János március végén, április elején lesz bevethető állapotban, addig nélkülük kell megvalósítani elképzelésünket. Nem is mondhatok mást, minden meccsen győzni akarunk, izgalmassá tennénk a bajnoki hajrát.

Egy hete még nem nézett ki jól a gárda …

  • Múlt szerdán, az RKSK ellen volt a mélypont, fáradtan, tompán futballoztunk. Akkor kezdtük el a frissítést, melynek hatása már vasárnap meglátszott. Ugyan csak egymás közti játékban tudtuk lemérni, hol tartunk, de kimondottan szép dolgokat csináltak a játékosok, s a mért adatok is bizakodással töltenek el. Az, aki egy barátságos meccsen 9 kilométert fut, az a bajnokin sem adja alább. Nem akarok messzemenő következtetést levonni a hét végi játékból, ám nyugodtan mondhatom, tetszett, amit láttam.

A felkészülési meccsek alapján “játszó” csapata van …

  • Jó focit akarunk játszani, s ehhez megvannak a kreatív játékosaink. Úgy gondolom, ha teljes lesz a keretünk, NB III-as szinten erős a gárdánk. Több taktikai variációt is kipróbáltunk. A stabilabb, védekezőbb formációtól kezdve a támadóbb szellemű játékig képesek vagyunk az ellenfelektől függően alkalmazni a begyakorolt elemeket.

Csapatunk a március 3-i bajnoki nyitányon a Gyöngyös együttesét fogadja Jászberényben.