Kellen(én)ek a kapusbravúrok

Csapatunk őszi legnehezebb bajnoki mérkőzése előtt áll, vasárnap a listavezető Monor vendégeként lép pályára. Ahhoz, hogy esélyünk legyen egy bravúros eredmény elérésére, elengedhetetlen a jó kapusteljesítmény.

– Két jó képességű, jó adottságokkal rendelkező kapusunk van, de megmondom őszintén, nekem egyelőre hiányérzetem van velük kapcsolatban – fogalmazta meg kritikáját hálóőreink felkészítéséért felelős, évekig a Ferencvárosnál dolgozó Kakas László. – Nem védenek rosszul, de ez kevés, kellenének a bravúrok is. Legutóbb, a Nyírbátor ellen is például olyan gólt kaptunk a 93. percben, melyért ugyan nem hibáztatható Miski Zoli, de egy keresztbe nyúlással, bravúrral védhető lett volna Hornyák Marcell lövése. Nem sikerült, így a három helyet csupán egy pontot szereztünk.

Hogy lehet felkészülni az ilyen váratlan szituációkra?

– A munkát nagyon tisztességesen elvégi Zoli és Iván is, képességeik alapján akár magasabb osztályban is védhetnének, de én többet várok tőlük, nem ugyan azt kapom vissza tőlük, amit az edzéseken látok. Én csak a tréningeken tudok segíteni nekik, a meccseken már rajtuk múlik, hogy miként viselik el a felelősséget, a feszültséget. A jó versenyző akkor hozza ki magából a legjobbat, amikor rajta van a teher.

Várhatóan Monoron nem fog unatkozni az a kapusunk, aki éppen bizalmat kap Arany Lászlótól.

– Szerintem pont olyan meccsre utazunk, ahol minden teher, felelősség nélkül játszhatunk. Az első helyezett otthonában nem mi vagyunk az esélyesek, a hazaikat nyomaszthatja a győzelmi kényszer. Nekünk nincs veszíteni valónk, s ez érvényes kapusainkra is. Most kell megmutatniuk, hogy nem csak edzésen képesek extra teljesítményre.

Csapatunk vasárnapi mérkőzése 15 órakor kezdődik Monoron.