Kellene egy újabb idegenbeli bravúr …

… és akkor talán még vissza lehetne kapaszkodni a listavezető sarkába. Tény, nagyon elszúrtuk az idei hazai meccseinket. Helyzetünk azonban – bármilyen furán is hangzik – mégsem teljesen reménytelen.

Most egymás után kétszer is idegenben – ráadásul mindkétszer ugyan ott, Múcsonyban – lép pályára csapatunk, s ha folytatjuk a 2017-es “sorsmintát”, behúzzuk a kétszer három pontot. Persze ehhez bravúr kell. Legalább olyan teljesítménnyel kell kirukkolni együttesünknek, mint a kis-MTK otthonában vagy éppen Debrecenben. Újabb idegenbeli győzelmünk esetén – de csakis akkor – pedig fél szemünket riválisainkra is vethetjük. A listavezető Kazincbarcikára a jelenlegi formák alapján a szezon legnehezebb kirándulása vár a hét végén. Ahhoz a Nyírbátorhoz látogat, mely utoljára október 22-én szenvedett vereséget, az azóta lejátszott tizenegy meccsen hat győzelmet és öt döntetlent könyvelt el! Hazai pályán még inkább kimagasló szereplése, utolsó hat otthoni találkozójából csak egyetlen egyszer nem tudott nyerni. Ellenünk végzett 3-3-as döntetlenre még novemberben.

Ha pedig sikerül látótávolságon – azaz három ponton – belülre zárkóznunk vetélytársunkhoz, mindjárt más megvilágításba kerülne a folytatás …