Kecskeméten, a Honvéd ellen …

Lassan tíz esztendeje lesz már, hogy csapatunk utoljára tétmeccset játszott a magyar labdarúgás legismertebb klubja ellen: a Ferencváros 2009. április 5-én, NB II-es bajnoki mérkőzésen járt Jászberényben. Akkor Márkus Tibor góljával 1-0-ra diadalmaskodtak a zöld-fehérek. Azóta ilyen szintű riválissal nem találkozott a Jászberényi FC.

Egészen szerda estig. Holnap ugyanis a 2017-es magyar bajnok, jelenleg az NB I-es tabella második helyén tanyázó – tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy az ország második legjobb csapata – Honvéd együttese ellen lépnek pályára Arany László fiai a Magyar Kupa legjobb 32 együttese közé kerülésért kiírt összecsapáson. A találkozóra Kecskeméten, villanyfény mellett kerül sor.

Igazi örömfocira készülünk – felelte érdeklődésünkre klubunk elnöke, dr. Gottdiener Lajos. – Veszíteni valónk nincs, játékosaink egy jó teljesítménnyel pedig felhívhatják magukra a figyelmet. Tisztában vagyunk vele, hogy minden a Honvéd mellett szól, hogy a kispestiek a párharc egyértelmű esélyesei, de ezért nem fogunk feltartott kézzel pályára lépni. Igyekszünk megnehezíteni Supka Attila csapatának a dolgát.

A szerdán 18 órakor kezdődő kupameccsen Arany László vezetőedző nem számíthat az előző körben, az NB II-es Mosonmagyaróvár ellen 2-1-re megnyert összecsapáson kiállított Ilkovics Miklósra, ugyanakkor Szöllősi Ferenc sérülése után immár bevethető állapotban van.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidő döntetlennel zárul, 2×15 perces hosszabbításra, szükség esetén tizenegyesrúgásokra kerül sor. A Magyar Kupa-találkozón Csonka Bence fújja a sípot.