Július közepén várható a csoportbeosztás

Bár hivatalosan 72(!) klub jogosult arra, hogy a 2020-21-es harmadosztályú bajnokságba nevezzen, még mindig nem tudni, hogy hány csapatos lesz a következő NB III-as idény.

Az elmúlt években 3×16 csapat kapott rajtengedélyt, de nem volt egyszerű ennyi induló összetoborzása. Ráadásul például tavaly is volt olyan gárda, mely menet közben “kiszállt” a pontvadászatból. Most a tervek szerint 3×20 csapatos harmadosztályt tervez az MLSZ, mondván az élvonalbeli klubok számára kötelező a II. csapat indítása. A nevezési határidő július 3-án lejárt, ám a “zuhanyhíradó” szerint csak július 16-án lesz hivatalos az indulásra jogosultak névsora, s azt követően készül el a csoportok beosztása, illetve a sorsolás.

Az MLSZ mindenesetre 3×20 csapatos bajnoksággal számol. Augusztus 2-án lesz a bajnoki rajt, míg az idei utolsó fordulót december 6-án rendezik. A téli szünet után február 28-án kezdődik a folytatás és május 30-án ér véget a pontvadászat. Az NB III-ban összesen hat hétközi fordulóra számíthatnak a csapatok.

A Magyar Kupa sorozata már július 29-én, az első fordulóval kezdődik. Az NB I-es alakulatok a hatodik körben, szeptember 20-án kapcsolódnak be.