Jön a Salgótarján …

Szombaton délután, a bajnokság nyolcadik fordulójának mérkőzésén nagy múltú együttest fogad Német Gyula vezetőedző irányította csapatunk. A Salgótarjáni BTC egykoron nem csak a magyar élvonalban szerepelt, nem csak kiléphetett az európai kupaporondra, de olyan válogatott játékosokat adott a nemzeti tizenegynek, mint Szojka Ferenc vagy az olimpiai bajnok Básti István. Az elmúlt évtizedekben azonban már nem tudta régi sikereit megismételni az egykori bányászgárda, hol a megyei bajnokságban, hol a harmadosztályban szerepelt.

Most éppen újoncként kezdte a szezont a Keleti csoportban, s eddig kimondottan jól szerepel. Hét fordulót követően mindössze két mérkőzésen nem szerzett pontot: Sényőn szaladt bele egy csúnya pofonba (6-1), illetve legutóbb meglepetésre hazai környezetben szenvedett vereséget a Gyöngyös ellen. Ugyanakkor a Rubint Richárd dirigálta együttes olyan bravúrt is bemutatott, minthogy nyert Füzesgyarmaton. Az együttes jelenleg ötven százalékos teljesítménnyel – holtversenyben a Cegléddel – a táblázat tíz, tizenegyedik helyén tanyázik. Leggólerősebb játékosa a saját nevelésű, 26 esztendős Tarlósi Milán, aki egymaga annyi gólt szerzett (4), mint csapattársai összesen.

Ami csapatunkat illeti: Fekete Márk letöltötte két meccses eltiltását, így visszatérhet a keretbe, s amennyiben Német Gyula úgy dönt, pályára is léphet az SBTC ellen.

A szombaton 16.30-kor kezdődő jászberényi találkozót Sándor Csaba vezeti, segítői Benkő Róbert és Szilágyi Zsolt lesznek.