Jól teljesítettek támadóink

Vasárnap, a tizenhatodik forduló összecsapásaival befejeződött a 2018-19-es harmadosztályú bajnokság első felvonása. A folytatásra jó három hónapot kell várni, a következő hivatalos játéknap ugyanis 2019. március 3-a, vasárnap lesz. Csapatunk a nyitányon a Gyöngyös együttesét fogadja, méghozzá valóban hazai környezetben, lévén addigra már minden tekintetben visszaköltözünk a Sportpálya utcába.

A Keleti csoport legeredményesebb játékosa a szolnoki Simon Attila lett 15 találattal, ami egyetlen gól híján majdnem egyes mérkőzésenkénti átlagot jelent. Természetesen nem meglepő Simon Attila gólérzékenysége, hiszen nem is olyan régen még az élvonalban nyert gólkirályi címet. Őt nagy örömünkre éppen a mi játékosunk, Farkas János követi, aki 12-szer vette be az ellenfelek kapuját, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a nyírbátoriak támadója, Katona György (10 góllal) léphetett fel.

Csapatunk az őszi tizenhat bajnoki találkozón összesen 39-szer vette be az ellenfelek kapuját, ami kimagasló teljesítménynek számít. Egyrészt ez majdnem 2.5-ös meccsenkénti átlagot jelent, másrészt messze a legtöbb találat a Keleti csoportban.

Farkas János után Svedyuk Alex és Szanku Kristóf büszkélkedhet 5-5, Herczeg László és Ludasi Martin 4-4 találattal. Hevesi-Tóth Tamás 3, Szemere Balázs és Szöllősi Ferenc 2-2, míg Bálint Artúr és Fejes János 1-1 alkalommal volt eredményes. Ha összevetjük a posztonkénti eredményeket, nyugodtan kijelenthetjük, hogy támadósorunk az egyik legütőképesebb a mezőnyben, csatáraink a 39-ből összesen 28 gólt vállaltak magukra.