Jobbhátvédként is gólerős …

Vitathatatlan tény, csapatunk meghatározó játékosa Szemere Balázs. A 25 éves jobb hátvéd 2018 nyarán érkezett Jászberénybe, s az első bajnoki idényében 29 alkalommal kezdőként lépett pályára. Számtalan gólpassz fűződik nevéhez, s együttesünk ezüstérméhez három góllal maga is hozzájárult.

Az új szezonban sem csökkent lendülete: az őszi idény mind a 15 bajnoki találkozóján a kezdősípszótól pályán volt, s az Ózd elleni 12, illetve a Cegléd elleni 6 perc kivételével végig ott is maradt. Védő létére is kimondottan ritkán gyűlik meg a baja a “kártyákkal”, az előző bajnoki esztendőben, illetve az elmúlt fél évben is megúszta 2-2 sárgával, azaz edzőjének egyszer sem kellett lemondani róla eltiltás miatt.

Ami viszont szemet szúró változás a 2018-19-es szezonhoz képest, hogy míg tavaly 29 meccsen szerzett három gólt, addig a most zajló pontvadászat során már félidőben elérte ezt a számot. Pályafutása során egyetlen idényben (2014-15), még a Putnok színeiben szerzett ennél több gólt, akkor ötször talált az ellenfelek kapujába. Német Gyula vezetőedző nyári érkezése óta egyre többször ér oda az ellenfelek kapuja elé, s mint a hét végi példa is mutatja, él a kínálkozó lehetőséggel.

A DEAC elleni rangadón a hajrában szerzett gólja biztosította be csapatunk győzelmét, a Tiszaújváros elleni találatával még vezettünk, míg most az egri fejese egy pontot ért. Bízva abban, hogy lendülete nem törik meg, akár új gólcsúcsot érhet el felnőtt pályafutása során csapatunk színeiben.

Fotó:

berenyfoci