Jászberény-Szolnok rivalizálás Keleten

Az MLSZ versenybizottsága elkészítette a 2018–2019-es NB III-as labdarúgó-bajnokság csoportbeosztását. Mint ismert, az MTK II, a másodosztályból búcsúzó Sopron és a Békés megyei bajnok Méhkerék gárdája ugyan jogot szerzett az indulásra, de nem vállalta a szereplést. A helyükön két tavaszi kieső, a Hódmezővásárhely és a THSE-Szabadkikötő, valamint a megyei bajnokok osztályozójának legjobb vesztese, a Salgótarjáni BTC – nem keverendő össze a szezon közben visszalépett STC-vel) kapott felkérést.

Csoportunkban velünk együtt tizenegy csapat maradt meg a tavalyi mezőnyből. Egy gárdát kaptunk a másodosztályból, míg négy klub újoncként csatlakozott a Keleti csoporthoz. Tavaly a Tiszafüred miatt rendezhettünk megyei rangadót, a 2018-19-es idényben pedig a Szolnoki MÁV lesz ellenfelünk a régióból.

Íme a csoportbeosztás – Kelet: Cigánd, DEAC, Diósgyőr II, ESMTK, Füzesgyarmat, Gyöngyös, Jászberény, Nyírbátor, Putnok, Tállya, Tiszaújváros. Szolnoki MÁV (NB II-es kieső), Eger, Sajóbábony, Salgótarjáni BTC, Sényő (feljutók).

Közép: Bp. Honvéd II, Dunaújváros, Dabas, Hódmezővásárhely, Iváncsa, Kozármisleny, Makó, Paks II, Pécs, Rákosmente, Szekszárd, Szentlőrinc, SZEOL. Szeged 2011 (NB II-es kieső), Kecskemét, Taksony (feljutók).

Nyugat: III. kerületi TVE, Ajka, Andráshida, BKV Előre, Csepel, Dunaharaszti, Érd, Pápa, Pénzügyőr, Puskás Akadémia II, THSE-Szabadkikötő, Videoton II. Komárom, Ménfőcsanak, Nagykanizsa, Sárvár (feljutók).