Kemény focit játszó Tiszaújváros vár szombaton csapatunkra

Szombaton és vasárnap az ötödik forduló mérkőzéseit rendezik a harmadosztályú labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában. Csapatunk ahhoz a Tiszaújvároshoz látogat, mely titkos favoritként kezdte a pontvadászatot, ám beragadt a bajnoki rajton.

Szombaton délután fél ötkor a Tiszaújváros együttesénél vendégeskedik csapatunk. Házigazdáink nagy reményekkel várták az augusztusi rajtot, ám sorozatban három vereségbe futottak bele, s csak a legutóbbi fordulóban szerezték meg első három pontjukat. Még mielőtt bárki is egy kézlegyintéssel elintézni a borsodi alakulatot, gyorsan szögezzük le, a korábbi és jelenlegi listavezető, a Putnok és a Monor, valamint a hazai pályán mindenkire roppant veszélyes Nyírbátor ellen szenvedtek kiélezett meccsen, szoros vereséget. Egy hete ráadásul idegenben lendültek át a holtponton, a kis-MTK otthonában diadalmaskodtak.

A Tiszaújváros nagyon szervezett, masszív gárda, mely kimondottan keresi a test, test elleni csatákat. Lipusz Norbert személyében akad egy olyan rutinos futballistája, aki számtalan nagy csatát élt meg az NB I-ben (Kaposvár, Diósgyőr), s nem csak remekül fogja össze fiatalabb társait, de a gólszerzésből is kiveszi a részét.

Vezetőedzőnk dolgát ráadásul nehezíti, hogy Kis Balázsra és Sorecz Szabolcsra eltiltás, Szilágyi Norbertre és Túri Dánielre sérülés miatt nem számíthat, így ismételten át kell szervezni védelmünket. A szombaton 16.30-kor kezdődő összecsapást Farkas Mátyás vezeti, segítői Csáky Tibor és Gordos Árpád lesznek. A játékvezető-küldés külön érdekessége, hogy a két csapat legutóbbi, 2017. április 8-án lejátszott bajnoki találkozóját is ő vezette, akkor Jászberényben 2-2 lett a végeredmény.