Ilyen volt a tizennyolcadik forduló

A tizennyolcadik forduló mérkőzésein léptek pályára vasárnap a harmadosztályú bajnokság csapatai a Keleti csoportban. Hogy milyen volt a játéknap? Röviden: érdekes …

Csapatunk alig fél óra elteltével bevette házigazdája kapuját, s mivel védelmünk átjátszhatatlannak bizonyult, haza hoztuk a három pontot Tállyáról. A listavezető ESMTK egykori játékosunk, Nagy Richárd 93. percében szerzett góljával nyert Salgótarjánban. A Szolnoki MÁV gyorsan megszerezte a vezetést Tiszaújvárosban, ám a hazaiak simán fordíthattak volna, ám két tizenegyest is elhibáztak, így végül a vendégek örülhettek a lefújáskor. A Putnok nagyon megizzadt a kis-Diósgyőr ellen, a hajrában vesztett állásból fordított. A Füzesgyarmat a karcagi Székely Dávid mesterhármasával nyert Gyöngyösön, míg a Debrecen meglepően sima győzelmet aratott Nyírbátorban. A Sényő már, már győztesnek tűnt az Eger ellen, ám a hajrában kicsúszott a kezéből az irányítás és vereséget szenvedett. A Sajóbábony rendkívül fontos három pontot szerzett a Cigánd elleni kiesési rangadón és lélegzetvételnyi előnyhöz jutott.

Eredmények: Tállya-Jászberényi FC 0-1, Salgótarján-ESMTK 2-3, Tiszaújváros-Szolnoki MÁV 0-1, Putnok-DVTK II 2-1, Gyöngyös-Füzesgyarmat 1-3, Nyírbátor-DEAC 0-3, Sényő-Eger 1-2, Sajóbábony-Cigánd 2-1.