Ilyen volt a tizenhatodik forduló

A tavaszi első – összeségében a tizenhatodik – fordulóval a hét végén befejeződött a harmadosztályú labdarúgó bajnokság 2017-18-as első felvonása. Csapatunk remek játékkal, kiütéses győzelemmel búcsúzott kitartó közönségétől.

A listavezető Monor nem kegyelmezett a második helyen tanyázó Salgótarjánnak és fölényes győzelemmel erősítette meg pozícióját. A Putnok fordulatos meccsen végzett döntetlenre a Tiszaújvárossal szemben. A Nyírbátor nem boldogult otthon a remekül védekező Balassagyarmattal, ellenben a Füzesgyarmat meglepően simán nyert a Cigánd ellen. Az őszimidény meglepetés-csapata, a Tiszafüred nagy pofonba szaladt bele  kis-MTK ellen, míg a sereghajtó Tállya fontos meccsen tartotta otthon a pontokat.

Eredmények: Jászberényi FC-Gyöngyös 5-1, Monor-Salgótarján 4-0, Putnok-Tiszaújváros 3-3, Nyírbátor-Balassagyarmat 0-0, Füzesgyarmat-Cigánd 3-0, MTK II-Tiszafüred 8-0, Tállya-DEAC 3-1. A DVTK II-ESMTK találkozó elmaradt.

AZ ESMTK együttesének két elmaradt találkozója is van: amennyiben a DVTK II, illetve az MTK II legalább három pontot szerez, a második helyről várhatja a tavaszi folytatást.