Ilyen volt a harmadik forduló

Enyhe kifejezés, hogy érdekes fordulót rendeztek a hét végén az NB III Keleti csoportjában. Csapatunk ugyan vért izzadva, Ludasi Martin hajrában szerzett góljával győzött a sereghajtó DVTK II ellen, ám még így is jól járt a többi favoritnak tartott együtteshez képest.

Az előző idény dobogósa, az ESMTK hazai pályán kapott ki az eddig pont nélküli Füzesgyarmat ellen. A tavasszal még NB II-es Cegléd szünetben három góllal vezetett, a Gyöngyös mégis pontot rabolt tőle. A kis-Loki meglepően sima vereséget szenvedett Tiszaújvárosban, míg az újonc Balassagyarmat egy pontot elvett a Putnoktól. A Tállya csak legjobb kiesőként őrizhette meg harmadosztályú tagságát a nyáron, most mégis a Sényő örülhetett ellene otthon, hogy döntetlenre mentette a meccset az utolsó pillanatban. Az NB I-es bajnok edzők csatáját Kondás Elemér nyerte, csapata, a DEAC kiütötte a Várhidi Péter dirigálta Ózdot. Az újonc Hatvan esélyt sem adott az Egernek.

Eredmények: Jászberényi FC-DVTK II 2-1, ESMTK-Füzesgyarmat 0-1, Cegléd-Gyöngyös 3-3, Tiszaújváros-DVSC II 4-1, Balassagyarmat-Putnok 1-1, Sényő-Tállya 2-2, DEAC-Ózd 4-0,Hatvan-Eger 4-1.