Ilyen ellenfelet kívántam …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Holnap 15 órakor, a Magyar Kupa hatodik fordulójának mérkőzésén az NB II-es Mosonmagyaróvár együttesét fogadja csapatunk Gyöngyösön. Klubunk elnökét, a lelátóról rendre vehemensen szurkoló dr. Gottdiener Lajost arról faggattuk, milyen érzésekkel várja az összecsapást.

Bár a harmadosztály Keleti csoportjában az első helyen tanyázik csapatunk, mégsem lehet azt állítani, hogy mi lennénk az esélyesek.

Még finoman is fogalmazott, hiszen azért lássuk be, hiába vagyunk éllovasok az NB III-ban, mégiscsak egy profiligás gárda ellen lépünk pályára – vélekedett felvetésünkről dr. Gottdiener Lajos. – Rutinos edző, az egykori szövetségi kapitány, az Újpesttel az élvonalban is bajnoki címet szerzett Várhidi Péter dirigálja a Mosonmagyaróvárt, mely az őszi idény feléhez közeledve a középmezőnyben tanyázik az NB II-ben. Jó csapat, tele olyan játékossal, akik éveket töltöttek az NB I-ben, NB II-ben. Nem akarom ragozni, nehéz feladat előtt állunk.

Azért nem azt akarja mondani, hogy eleve lemondanánk a továbbjutásról?

Dehogyis, mi minden meccsen nyerni szeretnénk, így ezen is. Nem tudom mi lesz az eredmény, de azt ígérhetem, hogy nem feltartott kézzel lépünk pályára.

Őszintén, nem örült volna jobban egy alacsonyabb osztályú ellenfélnek?

A válaszom egyértelműen nem. Sőt! Ha én választhattam volna, akkor is élvonalbeli, vagy másodosztályú gárdát kértem volna. Legyünk őszinték, minden bizonnyal nem mi fogjuk megnyerni a magyar Kupát. Ha alacsonyabb osztályú gárda ellen lépnénk pályára, akkor is kieshetnénk, és még hallgathatnánk is megjegyezéseket. Ha viszont most továbbjutnánk, olyan lökést adhatna a gárdának, mely a bajnokságban is éreztetné a hatását. Szóval bízom a srácokban, bízom a bravúrban.

Mindenki a fedélzeten?

Az összeállítás a szakvezető dolga, Arany László majd eldönti, ki lép pályára. Az ellenben biztos, aki lehetőséget kap, hosszú távon bizonyíthat.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, amennyiben a rendes játékidő döntetlennel ér véget, 2×15 perces hosszabbításra, szükség esetén tizenegyesrúgásokra kerül sor. Az összecsapás győztese bejut a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé.

A Mosonmagyaróvár elleni Magyar Kupa találkozó vasárnap 15 órakor kezdődik Gyöngyösön.