II. szakmai nap a Budapest Honvédnál

A Budapest Honvéd, illetve a Magyar Futball Akadémia 2016.09.08-án rendezte meg a partneregyesületei részére a II. szakmai napot. A Jászberényi FC-t Dr. Gottdiener Lajos a klub elnöke és Kis-Németh Albert utánpótlás vezető képviselte.
Halászi Ferenc régió vezető köszöntője után Herceg Vince a Magyar Futball Akadémia általános igazgatója beszélt az elmúlt néhány hónap utánpótlás futballjában – elsősorban “Bozsik Program”-mal kapcsolatos – történtekről, illetve az elkövetkező hónapokban várható változásokról. Ezután a partneregyesületek rövid bemutatkozása következett, majd Halászi Ferenc tájékoztatta a megjelenteket a “Budapest Honvéd-MFA” regionális centrum felépítéséről. A budapesti és Pest megyei alközpontokon kívül Jász-Nagykun-Szolnok megyét a Jászberényi FC alközpont képviseli a “Budapest Honvéd- MFA” regionális centrumban. Ezután Jasper de Muijnck a Magyar Futball Akadémia szakmai vezetője vázolta a regionális centrum szakmai terveit.
A tájékoztatókból kiderült, hogy nemcsak követelmények lesznek a regionális központhoz tartozó egyesületekkel szemben, hanem támogatni is fogják az Akadémiából az egyesületeket különféle módon. (pl.: egységes edzéstervek küldésével, számítógépes adatbázis kiépítésével, közös- illetve bemutató edzések tartásával, edzők rendszeres továbbképzésével, stb.) A Budapest Honvéd- MFA centrumhoz tartozó egyesületeknél ugyanolyan képzést kell kapnia minden játékosnak, hogy elérjük a célt, vagyis a legtehetségesebbek kerüljenek be a Magyar Futball Akadémiára, ahonnan a Budapest Honvéd felnőtt csapatába kerülés lehet a cél.
p1020821
Hajrá JFC!
JFC-“ahol a szabadidő értelmet nyer”