Így kell ezt csinálni: Nagy Ricsi győztes góllal debütált Jászberényben

Az átigazolási időszak utolsó napjaiban sikerült megszereznünk a 20 éves Nagy Richárdot, aki a legutóbbi bajnoki összecsapáson, a Balassagyarmat ellen debütált hazai közönség előtt. Fiatal támadónk a Vasas Kubala Akadémián nevelkedett és 2015 nyarán került kölcsönbe az NB II-es Siófok együtteséhez. Tehetségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 18 éves korában már be is mutatkozott a másodosztályban. Az elmúlt két esztendőben a Balaton-parti gárda 24 alkalommal lépett pályára. Az élet már számtalanszor bebizonyította, alkalmanként többet ér egyet hátra, majd onnan kettőt előre lépni, mint helyben topogni. Valahogy így lehetett ezzel Nagy Ricsi is, aki a több játék reményében érkezett klubunkhoz.

Ennél szebb hazai bemutatkozást nem igazán lehet elképzelni.

Hát ez valóban így van, nyertünk és gólt is rúgtam, szóval tényleg jó érzés volt a meccs után lejönni a pályáról – elevenítette fel a hét végi győzelmet mosolyogva Nagy Ricsi. – Megmondom őszintén, komoly drukk dolgozott bennem a kezdés előtt. Bizonyítani akartam a vezetőknek, hogy nem véletlenül szerződtettek, a társaknak, hogy valóban erősítést jelentek a csapatnak és nem utolsó sorban magamnak, hogy igenis van bennem potenciál.

A negyedik mérkőzését játszotta szombaton a JFC az idei bajnokságban és éppen az egyik legerősebb gárda ellen mutatkozott be a berényi közönségnek.

Tudtuk, hogy nehéz pillanatok várnak ránk, hiszen egy rutinos, jó csapatot fogadunk. Számítottunk rá, hogy a találkozó nagy részében védekezésre kényszerülünk, s kontrákból lehetünk igazán veszélyesek. Ilyenkor viszont egy csatár előtt kevesebb ziccer adódik, azaz jól kell kufárkodni a lehetőségekkel. A hajráig tulajdonképpen egy nagy esélyünk adódott a gólszerzésre, s azt sikerült eredményesen befejeznem. Az utolsó percekben aztán biztosabbá tehettük volna győzelmünket, de Tisza Kálmi lövésénél bravúrral védett a vendégek kapusa, Ludasi Martin löketét pedig a felső léc hárította.

Kiemelt akadémia, NB II, majd most a harmadosztály. Nem visszalépés ez a karrieredben?

Nem érzem annak, sőt! Inkább előrelépés ez számomra, hiszen Jászberényben folyamatos játéklehetőséghez juthatok. Gólokkal pedig felhívhatom magamra a magasabb osztályban szereplő klubok figyelmét. A célom természetesen nem változott, szeretnék az NB I-ben futballozni. Jó közösségbe, remek társaságba csöppentem, remélem csapategységünk a pályán is megmutatkozik.

Csapatunk az ötödik fordulóban, Tiszaújvárosban lép pályára.

(Fotó: Gémesi Balázs)