Idegenben veszélyes a Gyöngyös

A 2019-es esztendő utolsó bajnoki mérkőzése vár a hét végén a harmadosztályú csapatokra. Együttesünk két idegenbeli mérkőzést követően hazai környezetben, a Gyöngyös ellen zárja az őszi idényt. A vasárnap 13 órakor kezdődő találkozót Takács Ákos vezeti, segítői Balla Levente és Katona Brigitta lesznek.

Ha szigorúan a táblázaton elfoglalt helyezéseket, a hazai, illetve idegenbeli mérleget vesszük górcső alá, kijelenthető, hogy csapatunk toronymagas esélyese a vasárnapi találkozónak. Öt hellyel előzzük meg a tabellán a gyöngyösieket, több gólt rúgtunk, kevesebbet kaptunk, mint hét végi vendégünk. Hét hazai meccsünkből ötöt megnyertünk, egyszer döntetlen végeztünk, és csupán a Tiszaújváros ellen kaptunk ki. A zöld-fehérek idegenben kétszer nyertek, ugyanennyiszer ikszeltek, míg háromszor pont nélkül maradtak. Ugyanakkor figyelmeztető számunkra, hogy Tiszaújvárosból és Ceglédről ponttal, Putnokról győzelemmel tértek haza …

A Varga Attila dirigálta gyöngyösi alakulat meglehetősen hullámzó formát mutatott az elmúlt hetekben, meglepő vereséget (pl.: Tállya) bravúros győzelem (p.: DEAC) követett,  s talán éppen emiatt a kiszámíthatatlanság miatt várhatjuk fokozott izgalommal a vasárnapi találkozót. Nagy Richárd személyében egy régi ismerősünk is erősíti a Heves megyeiek keretét. Legutóbb éppen az ő góljával jött vissza két gólos hátrányból a meccsbe, majd fordított a Tiszaújváros ellen (3-2) a GYAK.

Hogy bármiről is érdemes legyen még “beszélni” tavasszal, a döntetlen nem elég vasárnap, ahhoz elengedhetetlen, hogy itthon tartsuk a három pontot …!

Fotó:

berenyfoci