Idegenben jobban ment …

Kecskemét, 2015. január 15. Bizonyítványosztás a kisteljesítményű kazánkezelő képzést követően, amelyen 14 elítélt tett sikeres vizsgát, a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Kecskeméten 2014. január 15-én. A 280 órás, OKJ-s bizonyítványt adó képzést európai uniós forrásból finanszírozta az intézet. MTI Fotó: Ujvári Sándor

A futball íratlan szabályai szerint, egy magára valamit is adó, komolyabb terveket szövögető csapat hozza a hazai meccseit, s idegenben “csipeget” annyit, ami elegendő lehet tervei eléréséhez. Nos, sajnos a mi csapatunk idén nem ilyen volt.

Most nem számolva a Keleti csoportból kimagasló Monor gárdáját, idegenbeli szereplésünk akár dicséretesnek is lenne mondható, hiszen csupán a Tiszaújváros szerzett több pontot nálunk vendégként. A borsodiak 24 pontja mellett a mi megszerzett húszunk – holtversenyben az ezüstérmes ESMTK-val és a bronzérmes Putnokkal – kimondottan jó teljesítménynek számít. A tizennégy idegenben lejátszott meccsből mindössze négyszer maradtunk pont nélkül, miközben ötször nyerni is tudtunk.

Sajnos ugyanakkor hazai környezetben már nem úgy szerepeltünk, ahogy azt szerettük volna. Tizenegy(!) csapat több pontot gyűjtött odahaza, mint mi, a Tállyával és a kiesett Balassagyarmattal holtversenyben végeztünk (18-18 pont), s csupán a sereghajtó Tiszafüredet (14 pont) sikerült megelőznünk. A tizennégy, ismerős környezetben megvívott bajnoki közül mindössze négy(!) alkalommal tudtunk diadalmaskodni …

Ami még inkább szembetűnő, hogy idegenben több gólt szereztünk (22), mint itthon (14), s gólkülönbségünk is jobb, mint vendéglátóként. Ilyen hazai mutatóval nem véletlen, hogy nem sikerült megszorongatnunk a dobogós helyezetteket.

Itthon

14 meccs: 4 győzelem, 6 döntetlen, 4 vereség, 14 rúgott, 16 kapott gól, 18 pont

Idegenben

14 meccs: 5 győzelem, 5 döntetlen, 4 vereség, 22 rúgott, 19 kapott gól, 20 pont