Idegenbeli győzelmek után most már kell a hazai siker is

A hét végén a tizenharmadik forduló összecsapásaival folytatódik a harmadosztályú labdarúgó bajnokság a Keleti csoport csapatai számára. Együttesünk vasárnap 13.30-kor a Tállya legénységét fogadja.

Nem őrzünk kellemes emlékeket a Tállya gárdájáról. Bár egy évvel ezelőtt, ősszel még 5-0-ra nyertünk ellenük idegenben, sajnos a 2017-es tavaszi idénnyitón, hazai környezetben 2-1-es vereséget szenvedtünk. A találkozót követően mi folyamatosan kerestük korábbi önmagunkat, ellenben a borsodi “kiscsapat” valósággal megtáltosodott és bár januárban még biztos kiesőnek tűnt, végül hetedikként fejezte be a 2016-17-es pontvadászatot.

Az idei szezon egyelőre nem úgy alakult a tállyai szurkolók számára, ahogy arra csapatuk tavaszi formája alapján számítottak. Tizenkét forduló után sereghajtóként zárják a mezőnyt, a legkevesebb gólt szerezték és a negyedik legtöbbet kapták. Helyzetük azonban nem kilátástalan, hiszen a bent maradó helyen tanyázó Füzesgyarmattól mindössze három pont választja el őket. Ráadásul az előző körben – hazai környezetben – legyőzték az élmezőnyhöz tartozó kis-MTK-t. Sok múlik azon, mennyire tudjuk kikapcsolni a játékból két rutinos öreg rókájukat, az éveket az élvonalban futballozó Irhás Ignácot és Lippai Ákost.

Amennyiben sikerül átmentenünk a legutóbb Füzesgyarmaton vagy Miskolcon mutatott formát, a két idegenbeli győzelmünk után végre saját szurkolóink előtt is begyűjthetjük a három pontot. A vasárnap 13.30-kor kezdődő összecsapást Rózsavölgyi Dávid dirigálja, segítői Csóra Szabolcs és Gordos Árpád lesznek.