Hülyeséget csináltam …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bár hivatalosan nem cseréltünk játékost nyáron a III. Kerületi TVE gárdájával, az élet mégis úgy hozta, hogy a tőlünk távozó középső védő, Nyárasdi Zsombor a fővárosiaknál, az Óbudáról “hazavágyó” középhátvéd, a 22 esztendős Kis Balázs pedig éppen nálunk folytatja pályafutását.

A több, mint 190 centi magas, “szálkás” Kis Balázs ismerős lehet a megyebeli szurkolóknak, ami nem véletlen. Szolnokon született, 10 éves korától a MÁV utánpótlásában Tóth Tibor, Bontovics Ferenc, Jegesi László, Lódi László keze alatt ismerkedett meg a futball alapjaival.

– A középiskola első osztályát még Szolnokon végeztem, ám egy MÁV-Vasas U17-es meccs után a Kubala Akadémia komoly ajánlatot tett – felelte érdeklődésünkre Kis Balázs. – Bár szívem szerint maradtam volna a Tiszaligetben, a családi kupaktanács azonban úgy döntött, próbáljak meg élni a lehetőséggel.

Angyalföldön végig járta a szamárlétrát, 2015-ben mégis távozott a piros-kékektől …

– Úgy érzem sokat tanultam, fejlődtem az Akadémián Késedi Gábor, Tóth Csaba, Simon Antal vagy éppen Fehér Csaba keze alatt. Ifistaként még a Ligakupában is pályára léptem a felnőttek között az Újpest ellen, ám éppen akkor öregedtem ki az utánpótlásból, mikor a nagy csapat feljutott az NB I-be. Mivel a Vasasnak nincs tartalékcsapata, öten elfogadtuk az ős-vasasos Tóth András invitálását a III. Kerülethez.

Hazahúzta a szíve Óbudáról?

– Az az igazság, az utolsó fél évben már egyre gyakrabban gondoltam arra, hogy haza kellene térni. Kapóra jött a nyáron, hogy a Jászberény középső védőt keresett. Nem bántam meg, hogy a JFC-t választottam, jól érzem magam a klubnál, jó a társaság, s a csapatunk is alakul.

Két forduló telt el, mindkétszer kezdőként lépett pályára …

– … hát legközelebb biztos nem fogok. Bár nyertünk a Tiszafüred ellen (2-1) és a játék sem ment rosszul, de csináltam egy hülyeséget, a játékvezető pedig kiállított.

Mi történt?

– A találkozó 82. percében szöglethez készülődtünk, s szokásomhoz híven én is felmentem fejelni. Még a beívelés előtt valaki durván hátba vágott a tizenegyespontnál, én pedig reflexből visszakönyököltem. A játékvezető ez utóbbit észrevette, s azonnal felmutatta a piros lapot. Tudom, hogy hülye voltam, jogos volt a kiállítás, de nem tudom meg nem történtté tenni a dolgot. Nem is emlékszem, mikor kaptam utoljára piros lapot, így bízom benne, egy, két meccsel megúszom. Az igazsághoz hozzátartozik, a játékvezető az első perctől kezdve nem tudta kézben tartani a mérkőzést, s benne volt a pakliban, hogy előbb, utóbb innen is, onnan is lesz kiállítás.

Hogy Kis Balázst hány meccsen kénytelen nélkülözni csapatunk, az a keddi fegyelmi tárgyaláson derül ki.