Hosszú a pad, nincsenek bérelt helyek

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Újabb bravúros idegenbeli győzelmet aratott csapatunk a harmadosztályú labdarúgó bajnokság hét végi fordulójában. A mindezidáig veretlen Füzesgyarmat otthonából három ponttal a tarsolyában tért haza együttesünk, s ez még akkor is dicséretes teljesítménynek számít, ha sok van hátra a pontvadászatból.

  • Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, s döntő lesz, ki szerzi meg a vezetést – kezdte szokásos hét eleji értékelését vezetőedzőnk, Arany László. – Egy begyakorolt szögletvariáció után Ludasi Martin révén viszonylag gyorsan előnyre tettünk szert, s ezt követően már nyugodtabban játszhattunk. Bár egy figyelmetlenséget követően egykori játékosunk, Prasler Thomas egyenlített, ám a legjobbkor, még a szünet előtt kihasználtuk ziccerünket, s előnnyel térhettünk pihenőre. Szünetben átbeszéltük a játékosokkal, mire is kell jobban odafigyelnünk, így elértük, hogy igazából egyetlen komoly lehetőség adódott a hazaiak előtt, de akkor is bravúrral hárított Miski Zoltán. Lehet, hogy kívülről úgy tűnt, kiegyenlített meccset vívtunk a Füzesgyarmattal, de én a kispadról azt éreztem, hogy végig uraltuk, kézben tartottuk a mérkőzést. A helyzetek alapján megérdemelten nyertünk.

A múlt hét nagy kérdése volt, hogy mennyire hosszú a kispadunk?

  • Mivel általában nem szeretek változtatni a győztes csapaton, tulajdonképpen valóban most derült ki, hogy kitől, mire számíthatok. Nos amit én már a felkészülés ideje alatt éreztem, igazolást nyert. Jól szálltak be az eltiltottakat helyettesítők, illetve a cserék is, azaz tényleg erős keretünk van. Ez mindenképpen hasznára válik a csapatnak, hiszen nincsenek bérelt helyek, mindenkinek mg kell küzdeni a pályára lépés lehetőségéért.

Mennyire nehéz ilyenkor egy edző dolga az összeállítást illetően?

  • Kellemes gond számomra, hogy bő a keretünk. A meccsen nyújtott teljesítményt a döntő, de az edzéseken kell mindenkinek kiérdemelni a lehetőséget, hogy pályára küldjem.

Csapatunk a hét végén, Gyöngyösön a Sajóbábony együttesét fogadj a bajnokság ötödik fordulójának összecsapásán.