Home office-ban a technikai vezető

A szurkolók köztudatában egyértelmű az a tény, hogy a nyári, illetve téli szünet idején van a legtöbb munkája egy futballcsapat mellett dolgozó technikai vezetőnek. Átigazolások intézése, edzőtáborok, felkészülési meccsek szervezése, intenzív napi kapcsolat a szakmai stáb tagjaival, illetve a klub vezetővel, egyszóval elég sokrétű a munkája. Na de mit csinál, ha kényszerszabadságra kárhoztatik?

  • Megmondom őszintén, ilyenre még nem volt példa “pályafutásom” során – felelte honlapunk érdeklődésére Pikó Attila. – Persze nem én vagyok az egyetlen, hiszen sem a játékosok, sem az edzők nem kerültek még hasonló helyzetbe nem csak Jászberényben, de szerte a nagyvilágban sem. Tény, három hete egészen más teendőim akadnak a csapat mellett, mint akár a felkészülési, akár a versenyidőszakban. És mint sok más honfitársam, én is sokkal több időt töltök a családdal, a gyerekkel, lévén igyekszem betartani a veszélyhelyzet idejére hozott szabályokat.

Egy technikai vezető is tud home office-ban dolgozni?

  • Is-is. A játékosokkal telefonon tartom a kapcsolatot. Külön figyelmet kell fordítanom a sérültekre, illetve a sérülésből visszatérőkre, hiszen nekik bármikor szükségük lehet valamilyen kezelésre, s ezek leszervezése az én feladatom. Ugyanakkor a sporttelepen zajló napi munkákat is figyelemmel kell követnem, most például a labdafogó hálók cseréjébe kell besegítenem.

Ha már szóba hozta, mi a helyzet a szezon elején sérüléssel bajlódó játékosainkkal?

  • A kapus Csutorka Márk az első bajnokin, Diósgyőrben szenvedett komolyabb húzódást. Azóta öt hét telt el, állapota szépen javul, de még nincs száz százalékos állapotban, egyensúlyozó párnával, valamint Band-szalaggal erősít. Ugyanakkor a felkészülés alatt a sorból kidőlt Miski Zoltán teljesen felépült, csinálja a szakvezetők által meghatározott edzésprogramot. Szanyi Krisztián súlyos térdműtét után ugyan a felkészülést elkezdte a csapattal, de csak óvatosan lehetett terhelni. Most már ugyanazokat a gyakorlatokat végzi, mint a többiek. A térde nem vizesedik be, bizakodva várja a közös munkát. A fiatal Borbás Martin vállcsont-repedést szenvedett a felkészülés hajrájában. A csont összeforrt, a közös program szerint edz, plusz külön vállizom-erősítő gyakorlatokat végez.

Az első keret tagjai heti ötöt edzenek. Az elvégzett feladatok eredményeit naponta töltik fel egy, a szakvezetők által látott programba, akik a kiértékelések után alakítják ki az újabb elvégzendő feladatokat.