Hideg lesz, de nem akarunk megfázni

Még kettőt kell aludni és elrajtol a harmadosztályú labdarúgó bajnokság tavaszi idénye. A nyitóforduló előtt a felkészülésről, igazolásokról, várható reményeinkről faggattuk vezetőedzőnket.

  • Bár sok mende-monda kering a zuhanyhíradóban a hét végi mérkőzésekkel kapcsolatban, mi úgy készülünk, hogy pályára lépünk Tiszafüreden – felelte érdeklődésünkre Arany László. – Látva játékosaim elmúlt hónapokban mutatott munkáját, én mindenképpen bizakodva várom a bajnoki rajtot. Tudom, ilyenkor mindenki azt mondja, hogy jó felkészülésen van túl, elvégezte a betervezett munkát, de azzal is tisztában vagyok, a puding próbája az evés, azaz akkor kell jól játszani, amikor már pontokat adnak a győzelemért.

Hogy értékeli a keretben történt változásokat?

  • Szerintem egyértelműen erősödtünk. Egyrészt nagyobb lett a választási lehetőségem, másrészt olyan fiatalok kerültek hozzánk, akik meglepetést okozhatnak riválisainknak. Ugyan rutintalanok még, mivel azonban nem szerepeltek ebben az osztályban, nem is ismerik őket ellenfeleink.

Sérülések, betegségek mennyire nehezítik meg a szombati keretkijelölést?

  • Örömmel jelenthetem be, hogy Szanyi Krisztián már teljes mértékben bevethető. Ugyanakkor sajnos Farkas János, Lékó Gergő, valamint a combhajlító sérüléssel bajlódó Nagy Richárd biztosan nem léphet pályára a Tiszafüred ellen.

Mit tudhatunk a szombati mérkőzéssel kapcsolatban, lesz egyáltalában mérkőzés?

  • Biztos vagyok benne, hogy a hazaiak mindent elkövetnek annak érdekében, hogy használható állapotba hozzák a pályát. Láttam a felkészülés alatt a füredieket, három, Erdélyből érkezett fiatallal, valamint a Tiszakécskéről szerződtetett új fiúval tovább erősödtek. Őszi eredményeik tiszteletet parancsolóak, előttünk is állnak a táblázaton, szóval a legjobbunkat kell nyújtani a győzelemhez. Az biztos, hideg lesz, de nem akarunk “megfázni” Tiszafüreden.

A szombati bajnoki összecsapás 14.30-kor kezdődik, a megyei rangadót Kátai Gábor dirigálja.